Showing 1601–1620 of 5927

Q1601.\"Ringgit\" is the currency of:

Easy
A Sudian
B Finland
C Malayesia
D Indonesia
Countries, Capitals & Currencies PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1602.What is the name of China Satellite Navigation System?

Easy
A QZSS
B BeiDou
C NASA
D Hi-en
Space & Astronomy GK PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1603.What is the full name of WHO?

Easy
A World Humanitarian Organization
B World Heritage Organization
C World Health Organization
D World Hunger Organization
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1604.Habsha is the old name of:

Easy
A Ethiopia
B Zaire
C Uganda
D Sudan
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1605.Which is the smallest state among the SAARC countries?

Easy
A Nepal
B Maldives
C Bhutan
D Sri lanaka
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1606.Where is the headquarters of European Central Bank?

Easy
A Brussels
B Frankfut
C Berlin
D Lucembourg
International Institutions & Headquarters PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1607.Who was the first Governer General of India?

Easy
A Canning
B Hasting
C Bentinck
D Wellesley
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1608.An intervention of Saudi Arabia with Qatar Bahrain and USA lead against which country:

Easy
A Syria
B Egypt
C Yemen
D Suddan
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1609.USA Draft of Independence was written by?

Easy
A Geroge Washington
B Benjamin Franklin
C Franklin Roosevelt
D Abraham Lincoln
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1610.Which of the following is the largest producer of shale gas?

Easy
A Qatar
B USA
C China
D Russia
World Records & Firsts PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1611.A is the father of B. But B is not the son of A Then what is B to A?

Easy
A Grandfather
B Son-In-law
C Granddaughter
D Daughter
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1612.Wellington Trophy is related to which game?

Easy
A Rowing
B Hockey
C Tennis
D None of these
Sports GK PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1613.Mount Eden Crater is one of the most prominent volcanic cones remaining in the Auckland region. It Is located in:

Easy
A America
B Thailand
C India
D New Zealand
International Cities & Capitals PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1614.In which city of USA, White house is situated?

Easy
A Washington DC
B Los Angeles
C New Yo rk
D Sans Francisco
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1615.Where statue of liberty is located?

Easy
A Wadhington DC
B Los Angeles
C New York
D Sans Francisco
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1616.What is the old capital of Kazakhstan?

Easy
A Bishkek
B Almaty
C Tashkent
D Astarte
Countries, Capitals & Currencies PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1617.Where the Islamic Bank headquarters Is located:

Easy
A Tehran
B Jeddah
C Istanbul
D Karachi
International Institutions & Headquarters PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1618.Peru is in:

Easy
A South America
B North America
C Asia
D Äfrica
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1619.Agra city is situated on the bank of River.

Easy
A Ganga
B Brahmaputra
C Yamna
D None of these
World Economy & Finance PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1620.Which is the deepest ocean of the world ?

Easy
A Arctic
B Indian
C Atlantic
D Pacific
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D