Showing 1621–1640 of 2791

Q1621.The negotiations were conducted _______ utmost confidentiality, shrouding the details _______ the prying eyes of the media.

Medium
A (A) amidst; in
B (B) with; from
C (C) beneath; towards
D (D) beyond; about
Prepositions & Conjunctions CSS 2024

Correct Answer: B

Correct Answer: (B) with; from.

Q1622.The word that would most accurately fit the blank at the end of the second paragraph (Passage 1) is:

Medium
A (A) Shadow
B (B) Picture
C (C) Contradiction
D (D) Reversal
Analogy & Comprehension CSS 2024

Correct Answer: A

Correct Answer: (A) Shadow.

Q1623.The underlined word 'convey', as used in this passage (Passage 1), most accurately means:

Medium
A (A) Give birth to
B (B) Rationalize
C (C) Experiment
D (D) Explain
Analogy & Comprehension CSS 2024

Correct Answer: D

Correct Answer: (D) Explain.

Q1624.What is the main idea of Plato's cave analogy? (Passage 1)

Medium
A A) This world is not all there is.
B (B) Mankind cannot hope to see the truth.
C (C) Humans are stupid.
D (D) Real things cast shadows.
Analogy & Comprehension CSS 2024

Correct Answer: A

Correct Answer: A) This world is not all there is..

Q1625.Which of the following would be the best title for this passage? (Passage 1)

Medium
A (A) Life in a Cave
B (B) Making Shadow Puppets
C (C) Perception and Reality
D (D) Is Their Life After Death
Analogy & Comprehension CSS 2024

Correct Answer: C

Correct Answer: (C) Perception and Reality.

Q1626.The underlined word temporal, as used in the passage (Passage 1), most nearly means:

Medium
A (A) Imaginary
B (B) Hypothetical
C (C) Old-fashioned
D (D) Temporary
Analogy & Comprehension CSS 2024

Correct Answer: D

Correct Answer: (D) Temporary.

Q1627.If you go to lunch at Dilly's Deli, you could expect to see: (Passage 2)

Medium
A (A) Couples dining together
B (B) The fire marshal
C (C) A long line of customers
D (D) Homemade pie
Analogy & Comprehension CSS 2024

Correct Answer: C

Correct Answer: (C) A long line of customers.

Q1628.The passage (Passage 2) suggests that if you eat lunch at Dilly's Deli, you should expect to:

Medium
A (A) To be called out by the restaurant's staff
B (B) Place your order with the waiter who comes to your table
C (C) Dress warmly
D (D) Carry your own food to your table
Analogy & Comprehension CSS 2024

Correct Answer: A

Correct Answer: (A) To be called out by the restaurant's staff.

Q1629.Which of the following illustrates the restaurant critic's opinion of the food at Dilly's Deli? (Passage 2)

Medium
A (A) "At Dilly's, you sit at one of four long tables."
B (B) "At lunchtime, Dilly's Deli is so crowded..."
C (C) "After I had tasted all of the food on my plate, I rose to leave..."
D (D) "Throwing away that plate of food was the most enjoyable part of dining at Dilly's."
Analogy & Comprehension CSS 2024

Correct Answer: D

Correct Answer: (D) "Throwing away that plate of food was the most enjoyable part of dining at Dilly's.".

Q1630.The main purpose of the restaurant review is to: (Passage 2)

Medium
A (A) Tell people about the presence of truck drivers at Dilly's Deli.
B (B) Make fun of couples who argue in public.
C (C) Recommend the hamburger steak special.
D (D) Warn people that Dilly's Deli tends to be crowded.
Analogy & Comprehension CSS 2024

Correct Answer: D

Correct Answer: (D) Warn people that Dilly's Deli tends to be crowded..

Q1631.Role of the 'fire marshal' (underlined), as mentioned in the passage (Passage 2), appears to be:

Medium
A (A) Checking the hygienic condition in the restaurant.
B (B) Checking overcrowding at public places
C (C) Ensuring disciplined conduct of restaurant's staff
D (D) None of these
Analogy & Comprehension CSS 2024

Correct Answer: B

Correct Answer: (B) Checking overcrowding at public places.

Q1632.______ woman that we saw turned out to be our CEO.

Medium
A A
B The
C That
D An
Analogy & Comprehension CSS 2023

Correct Answer: A

Correct Answer: A.

Q1633.When the meeting had finished, they went ______ the plan once again.

Medium
A Down
B On
C Up
D Over
Analogy & Comprehension CSS 2023

Correct Answer: D

Correct Answer: Over.

Q1634.We have been able to obtain no information ______ his whereabouts.

Medium
A That of
B According to
C In which
D As to
Analogy & Comprehension CSS 2023

Correct Answer: D

Correct Answer: As to.

Q1635.I didn't know whether you had to have one of these or not; if you ______ one, however, I would have given it to you freely.

Medium
A Had to have
B Had had to have
C Had to had
D Have to had
Analogy & Comprehension CSS 2023

Correct Answer: A

Correct Answer: Had to have.

Q1636.Some compound adjectives contain hyphens. Which of the following sentences is correct?

Medium
A He's a decent-judge of character
B She submitted a 190-page document supporting her position
C We're adopting a two year old parakeet
D We're reading Sanskrit dialect
Analogy & Comprehension CSS 2023

Correct Answer: B

Correct Answer: She submitted a 190-page document supporting her position.

Q1637.Do you ______ go to sleep early, or is it insomnia?

Medium
A Ever
B Sometime
C Never
D Every time
Analogy & Comprehension CSS 2023

Correct Answer: A

Correct Answer: Ever.

Q1638.Synonym of Obdurate:

Medium
A Trustable
B Malleable
C Amenable
D None of these
Vocabulary CSS 2023

Correct Answer: B

Correct Answer: Malleable.

Q1639.Synonym of Pejorative:

Medium
A Laudatory
B Complementary
C Approbatory
D Depreciatory
Vocabulary CSS 2023

Correct Answer: D

Correct Answer: Depreciatory.

Q1640.She showed a blatant disregard for the rules. (Synonym of underlined word)

Medium
A Obvious
B Hidden
C Last-minute
D Rebellious
Vocabulary CSS 2023

Correct Answer: A

Correct Answer: Obvious.