Showing 1621–1640 of 5927

Q1621.Which of the following glands is large-sized at birth but reduces in size with aging?

Easy
A Pineal
B Pituitary
C Thymus
D Thyroid
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1622.One kilometer is equal to how many miles?

Easy
A 0.62
B 0.72
C 0.82
D 0.92
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1623.The rear view mirror of a motor vehicle is

Easy
A Concave
B Convex
C Plane
D Biconcave
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1624.Fiber Optics are used in:

Easy
A Telecommunication
B Laboratory
C Factory
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1625.Proverb 'To be in two minds\" means:

Easy
A To be uncertain
B To work on somebody else's advice
C To be in a critical state
D To be dominated by someone else
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1626.A Company invited applications for 1.00,000 shares and it received applications for shares. Applications for 30,000 shares were rejected and the remaining were allotted shares on prorata basis. How many shares an applicant for 3,000 shares will be allotted :

Easy
A 2,500 Shares
B 3,600 Shares
C 4,500 Shares
D 2,000 Shares
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1627.The sum of ages of 5 children born at the intervals of 3 years each is 50 years. What is the age of the youngest child?

Easy
A 3 years
B 5 years
C 4 years
D 6 years
World Records & Firsts PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1628.Convert 1100011 from Binary to Decimal :

Easy
A 77
B 88
C 99
D 30
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1629.Which continent has the most Commonwealth countries?

Easy
A Asia
B Africa
C Europe
D South America
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1630.'Mawatta 'book is written by

Easy
A Imam Abu Haneefa RA
B Imam Shafi(R.A)
C Imam Malik (R.A)
D Imam Ahmad Bin Hamble (R.A)
Books, Authors & Literature PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1631.What is meant by \"Miqat\"?

Easy
A Wearing of Ahram during umra
B Wearing of Ahram during Hajj
C Point where Ahram must be put on by pilgrims
D Point where Tawaaf begins
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1632.The name of the sixth Kalimah is._______

Easy
A Kalimah Tamjeed
B Kalimah Tauheed
C Kslimah Shahadat
D Kalimah Radd-i-Kufar
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1633.Who was the commander of the Infidels in the Battle of Uhad?

Easy
A Abu Lahab
B Abu Sufyan
C Abu Jahl
D Utba
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1634.Which of the following was the first European power to arrive in India?

Easy
A Portuguese
B British
C French
D Dutch
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1635.Which of the following district of punjab are the main cotton growing areas?

Easy
A Gujranwala, Sheikupura, Sialkot
B Vehari, Multan, Bahawlpur
C Faislabad, Jhang, Sargodha
D Chakwal, Jhelum, Rawalpindi.
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1636.Akbar's nurse-in-chief was:

Easy
A Mumtaz
B Hamida Begum
C Jahanara
D Maham Anaga
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1637.Who among the following was the first European to come to India?

Easy
A French
B Britain
C Portuguese
D German
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1638.ATM Stands For?

Easy
A Automatic Taller Machine
B Automated Teller Machine
C Automatic Transfer Machine
D Automated Transfer Machine
Symbols, Nicknames & Abbreviations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1639.Israeli President who visited India in 2016 was

Easy
A Shimon pares
B Reuven Rivlin
C Dalia Itzlk
D None of these
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1640.Who developed C languages ?

Easy
A ken Thomson
B Von Neuman
C Dennis Ritchie
D Charkes Babbage
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: C