Showing 1641–1660 of 2791

Q1641.As soon as details of the election were released to the media, the newspaper was inundated with calls -far too many to be handled effectively. (Synonym of underlined word)

Medium
A Provided
B Bothered
C Reminded
D Flooded
Vocabulary CSS 2023

Correct Answer: D

Correct Answer: Flooded.

Q1642.Antonym of Cajole:

Medium
A Wheedle
B Coax
C Badger
D Dissuade
Vocabulary CSS 2023

Correct Answer: D

Correct Answer: Dissuade.

Q1643.Antonym of Ephemeral:

Medium
A Fleeting
B Permanent
C Transitory
D Momentary
Vocabulary CSS 2023

Correct Answer: B

Correct Answer: Permanent.

Q1644.Antonym of Flagrant:

Medium
A Overt
B Trifling
C Evident
D None of these
Vocabulary CSS 2023

Correct Answer: B

Correct Answer: Trifling.

Q1645.Antonym of Quixotic:

Medium
A Impulsive
B Prosthetic
C Dreamy
D Practical
Vocabulary CSS 2023

Correct Answer: D

Correct Answer: Practical.

Q1646.Dependable : Capricious ::

Medium
A Fallible : Cantankerous
B Capable : Inept
C Malleable : Inept
D Incorrigible : Guilty
Analogy & Comprehension CSS 2023

Correct Answer: B

Correct Answer: Capable : Inept.

Q1647.True health and true success go together, for they are inseparably ______ in the realm of thought.

Medium
A Intertwined
B Bound up
C Tied up
D Inter-related
Analogy & Comprehension CSS 2023

Correct Answer: A

Correct Answer: Intertwined.

Q1648.His moral decadence was marked by his ______ from the ways of integrity and honesty.

Medium
A Obsession
B Declivity
C Opprobrium
D Departure
Analogy & Comprehension CSS 2023

Correct Answer: D

Correct Answer: Departure.

Q1649.The ______ arguments put forth for not disclosing the facts did not impress anybody.

Medium
A Convincing
B Specious
C Spurious
D Intemperate
Analogy & Comprehension CSS 2023

Correct Answer: B

Correct Answer: Specious.

Q1650.The children were ______ by the seemingly nonsensical clues until Kinan pointed out that the messages were in code.

Medium
A Censured
B Pondered
C Feigned
D Perplexed
Analogy & Comprehension CSS 2023

Correct Answer: D

Correct Answer: Perplexed.

Q1651.For a ______ fee, it is possible to upgrade from regular gasoline to premium.

Medium
A Nominal
B Substantive
C Exorbitant
D Bountiful
Analogy & Comprehension CSS 2023

Correct Answer: A

Correct Answer: Nominal.

Q1652.It is difficult to believe that charging 20% on an outstanding credit card balance isn't ______.

Hard
A Bankruptcy
B Usury
C Expensive
D Taxation
Analogy & Comprehension CSS 2023

Correct Answer: B

Correct Answer: Usury.

Q1653.Which of the following sentences is grammatically correct?

Medium
A I and my friends went to the movie.
B My friends and I went to the movie.
C Me and my friends went to the movie.
D My friends and me went to the movie.
Sentence & Error Correction CSS 2023

Correct Answer: B

Correct Answer: My friends and I went to the movie..

Q1654.Which of the following is an example of a subordinate clause?

Medium
A I like pizza
B Because I like pizza
C Pizza is my favorite food
D I ate pizza for dinner
Analogy & Comprehension CSS 2023

Correct Answer: B

Correct Answer: Because I like pizza.

Q1655.Which sentence uses the subjunctive mood correctly?

Medium
A If I was you, I would study more.
B If I were you, I would study more.
C If he was here, he would help us.
D If he were here, he would help us.
Analogy & Comprehension CSS 2023

Correct Answer: D

Correct Answer: If he were here, he would help us..

Q1656.Which sentence uses the correct tense?

Medium
A I have been reading this book since two hours
B I had read that book last week
C I will have finished my homework by 7 pm
D I was reading the book when the phone rang.
Analogy & Comprehension CSS 2023

Correct Answer: D

Correct Answer: I was reading the book when the phone rang..

Q1657.Which sentence uses the correct adjective form?

Medium
A The movie was more scarier than I expected
B The movie was scarier than I expected
C The movie was scare than I expected
D The movie was scary than I expected
Analogy & Comprehension CSS 2023

Correct Answer: A

Correct Answer: The movie was more scarier than I expected.

Q1658.The presence of armed guards at the building entrance ______ us from doing anything disruptive.

Medium
A Defeated
B Excited
C Prevented
D Prohibited
Analogy & Comprehension CSS 2023

Correct Answer: C

Correct Answer: Prevented.

Q1659.'Argus-eyed' means:

Medium
A Watchful
B Devoted
C Lethargic
D Clumsy
Analogy & Comprehension CSS 2023

Correct Answer: A

Correct Answer: Watchful.

Q1660.Perfect or highly accomplished means:

Medium
A Impropriety
B Sinister
C Slovenly
D None of these
Analogy & Comprehension CSS 2023

Correct Answer: D

Correct Answer: None of these.