Showing 1641–1660 of 5927

Q1641.The famous book \"The Republic\" was written

Easy
A Plato
B Karl Marx
C Alexander the great
D Socrates
Books, Authors & Literature PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1642.Who is the father of C Language?

Easy
A Bjarne Stroustrup
B Janes A .Gosling
C Dennis Ritchie
D Dr. E.F. Codd,
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1643.SAARC law was accorded recognition in which year?

Easy
A 1991
B 1992
C 1993
D 1994
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1644.Which country joined WTO (World Trade Organization) in 2016?

Easy
A Malaysia
B Afghanistan
C Indonesia
D Tajikistan
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1645.Every person arrested & detained In Custody shall be produced before a Magistrate:

Easy
A immediately
B within 24 hours
C the same day
D within 48 hours
Important Dates & Events PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1646.Painting reached its highest level of development during the reign of

Easy
A Akbar
B Auran zeb
C Jahangir
D Shah jahan
World Records & Firsts PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1647.The \"Da Vinci Code\" is:

Easy
A Freemason's Manual
B Famous novel by Dan Brown
C Book predictions & mysteries
D Collection pf Roman.Laws and Procedures
Books, Authors & Literature PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1648.What is the IMF's primary objective?

Easy
A It observes world exchange rates, balance of payments and multilateral payments
B The promotion of free trade
C The fixation of the value of world currencies
D None of these
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1649.Who was the writer of bestselling novel \"Da Vinci Code\"?

Easy
A Dan Brown
B Plato
C Michel Foucault
D G.B Shaw Labour Inspector (
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1650.Word Art option exists in.

Easy
A Set up
B Text
C Timing
D Slides
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1651.Sorting can be done by ______

Easy
A Alphabetically only
B Numerically only
C Date and time
D All of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1652.Which of the following step is Wrong to change the paper size?

Easy
A Click the Page Layout tab
B In Page Setup group click the Size command
C With a left click select thede$red paper size
D To customize page size click the 'Customize Sizes' option
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1653.Data that changes continuously and cant have discrete values is called

Easy
A Continuous Data
B Analogue Data
C Both A and B
D None ofthese
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1654.In computing, PDF stands for.

Easy
A Peripheral Device Front
B Portable Document Format
C Peripheral Document Format
D Portable Device Form
Symbols, Nicknames & Abbreviations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1655.Name of the current head of IMF8? .

Easy
A Rober William
B Kristalina Georgieva
C Angela Markel
D None of these
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1656.Syria is located in

Easy
A Central Asia
B East Asia
C Middle East
D None of these
International Cities & Capitals PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1657.Doab between Ravi and Chenab

Easy
A Sindh Saggar
B Rachna
C Bari
D Chaj Doab
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1658.Siam is the old name of

Easy
A Thailand
B Singapore
C Vietnam
D Lords
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1659.Which among the following in the largest Lake ?

Easy
A Baikal
B Superior
C Caspian
D None of these
World Records & Firsts PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1660.Bondi Beach is located in

Easy
A Japan
B Australia
C Argentina
D Vietnam
International Cities & Capitals PPSC 2020

Correct Answer: B