Showing 1661–1680 of 2791

Q1661.Dearth means:

Medium
A Scarcity
B To punish or criticize severely
C To cause, produce, or stir up
D Habitually fond of associating in a company or herd
Analogy & Comprehension CSS 2023

Correct Answer: A

Correct Answer: Scarcity.

Q1662.Fastidious means:

Medium
A A person hard to please
B A person hard to convince
C A person hard to get angry
D A person hard to get essential
Analogy & Comprehension CSS 2023

Correct Answer: A

Correct Answer: A person hard to please.

Q1663."Although they are 250 miles apart, they keep in constant contact on the internet." This is a:

Medium
A Simple sentence
B Compound sentence
C Complex sentence
D Compound-complex sentence
Analogy & Comprehension CSS 2023

Correct Answer: C

Correct Answer: Complex sentence.

Q1664.I know both of them are short ______ money because of their extravagant nature.

Medium
A On
B Of
C In
D With
Analogy & Comprehension CSS 2023

Correct Answer: D

Correct Answer: With.

Q1665.He writes ______ red ink.

Medium
A With
B In
C Of
D By
Analogy & Comprehension CSS 2023

Correct Answer: B

Correct Answer: In.

Q1666.He was accused ______ theft.

Medium
A Of
B In
C With
D None of these
Analogy & Comprehension CSS 2023

Correct Answer: A

Correct Answer: Of.

Q1667.Do not jeer ______ sacred things.

Medium
A With
B Upon
C At
D None of these
Analogy & Comprehension CSS 2023

Correct Answer: C

Correct Answer: At.

Q1668.He is so dull that he is insensible ______ the beauties of nature.

Medium
A For
B To
C Of
D With
Analogy & Comprehension CSS 2023

Correct Answer: B

Correct Answer: To.

Q1669.The settlers found an ideal location with plenty of ______ land for farming and a mountain stream for fresh water and irrigation.

Medium
A Candid
B Quaint
C Arable
D Saline
Analogy & Comprehension CSS 2022

Correct Answer: C

Correct Answer: Arable.

Q1670.What is most needed in a discussion of immigration are solid facts, not wishful thinking; realities, not ______.

Medium
A Fears
B Ideas
C Myths
D Veracities
Analogy & Comprehension CSS 2022

Correct Answer: C

Correct Answer: Myths.

Q1671.The defendant claimed that he was innocent and that his confession was ______.

Medium
A Flagrant
B Coerced
C Terse
D Benign
Analogy & Comprehension CSS 2022

Correct Answer: B

Correct Answer: Coerced.

Q1672.The rebel spies were charged with ______ and put on trial.

Medium
A Attrition
B Reiteration
C Sedition
D Perdition
Analogy & Comprehension CSS 2022

Correct Answer: C

Correct Answer: Sedition.

Q1673.Zachary was doomed to a miserable life, for no matter how much he had, he always ______ the possessions of others.

Medium
A Protracted
B Exalted
C Coveted
D Filibustered
Analogy & Comprehension CSS 2022

Correct Answer: C

Correct Answer: Coveted.

Q1674.According to paragraph 4, what is a negative effect of living too close to a glacier?

Medium
A The mass of the glacier reaches a critical thickness
B About 10% of a glacier shows above water
C Spreading dark material over snow promotes melting
D Lakes formed on top of glaciers may cause floods
Analogy & Comprehension CSS 2022

Correct Answer: D

Correct Answer: Lakes formed on top of glaciers may cause floods.

Q1675.The underlined word 'remote', as used in paragraph 4 of the passage, most nearly means:

Medium
A Isolated
B Nearby
C Slow travelling
D Difficult to see
Analogy & Comprehension CSS 2022

Correct Answer: A

Correct Answer: Isolated.

Q1676.The passage explains that glaciers can be found where?

Medium
A Only on Antarctica
B Only Greenland and Alaska
C On nearly every continent
D On the north and south poles
Analogy & Comprehension CSS 2022

Correct Answer: C

Correct Answer: On nearly every continent.

Q1677.According to the passage, why does glacial ice often appear blue?

Medium
A Because it does not absorb the color blue
B Because it absorbs all other colors but reflects blue
C Because it does not absorb all other colors including blue
D Because it is blue in color
Analogy & Comprehension CSS 2022

Correct Answer: B

Correct Answer: Because it absorbs all other colors but reflects blue.

Q1678.After reading the passage, what can one conclude about glaciers?

Medium
A There will not be another Ice Age coming
B Glaciers have both negative and positive effects on human life
C Scientists have difficulty studying glaciers
D Scientists have minimal data on the formation of glaciers
Analogy & Comprehension CSS 2022

Correct Answer: B

Correct Answer: Glaciers have both negative and positive effects on human life.

Q1679.After reading the passage, what can one infer about glaciers?

Medium
A Further exploration is needed to tap the power of glacial ice in fuelling electric energy
B With variations in climate, glaciers shrink and expand
C Glaciers form in cold regions where the rate of snowfall is greater than the melting rate of snow
D Glaciers are usually bordered at the sides by rock debris
Analogy & Comprehension CSS 2022

Correct Answer: C

Correct Answer: Glaciers form in cold regions where the rate of snowfall is greater than the melting rate of snow.

Q1680.Select the grammatically correct sentence

Medium
A A noise woke me up in the middle of the night
B Noise woke me up in the middle of the night
C A noise woke me up at the middle of the night
D A noise woke me up on the middle of the night
Sentence & Error Correction CSS 2022

Correct Answer: A

Correct Answer: A noise woke me up in the middle of the night.