Showing 1701–1720 of 5927

Q1701.Sorting can be done by_______

Easy
A Alphabetically only
B Numerically only
C Date and time
D All of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1702.Which of the following step is wrong to change the paper sizi?

Easy
A Click the Page Layout tab
B In Page Setup group click the size command
C With a left click select the desired paper size
D To customize page size click the 'Customize Size 'option
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1703.If average of 7 numbers is 40 . What was the sum of the numbers?

Easy
A 400
B 70
C 700
D 280
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1704.The position number which when multiply be itself gives 422500is:

Easy
A 650
B 625
C 600
D 775
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1705.Give the name of founder of the Abbasid dynasty who is historically known as \" As-Saffah\"

Easy
A Al Mansoor
B Abu Al Abbad
C Al Mahdi
D None of these
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1706.The numbers of the Constituent Assembly were increased from the original number of 69,to:

Easy
A 79
B 89
C 99
D 100
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1707.When did sir Syed Ahmad Khan die?

Easy
A 1896AD
B 1897AD
C 1895AD
D 1898AD
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1708.Bulleh Shah was famous in the field of:

Easy
A Medicine
B Poetry
C Politics
D Diplomacy
Books, Authors & Literature PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1709.International Nurses Day is celebrated on which of following date every year all over the world?

Easy
A 11th May
B 12th May`
C 14th May
D 15th May
Important Dates & Events PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1710.Who is the last king of Afghanistan ?

Easy
A Ahmad Shah Durrani
B Zahir Shah
C Amanullah Khan
D Najibullah Khan
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1711.Among the following , which country is known as \" Pearl of Antilles\"?

Easy
A Cuba
B South Africa
C Taiwan
D India
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1712.Which of the following institutions was established as a result of Breton Woods Conference1944?

Easy
A Interpol
B International court of Justice
C ADB
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1713.Union Jack is the name of the flag of which country?

Easy
A United Kingdom
B Ireland
C Canada
D Scotland
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1714.Ring of Fire is attributed to:

Easy
A Pacific ocean
B Atlntic Ocean
C Arctic Ocean
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1715.Name of the current head of IMF?

Easy
A Rober william
B Kristalina Georgieva
C Angela Market
D None of these
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1716.What are learned and shared behavior and beliefs called ?

Easy
A Culture
B Food
C Language
D Ethnicity
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1717.Plato was Aristotle's\"

Easy
A Teacher
B Friend
C Student
D Son
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1718.What is the full form of \"CTBT\" ?

Easy
A Common trading and Bussiness Terminal
B Common Test for Bank Tellers
C Computerised Topography and Bio Technology
D Comprehensive Test Ban Treaty
International Treaties & Agreements PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1719.Sheikh Abdul Qadir jilani is buried at:

Easy
A Bait-ul -Maqdus
B Tehran
C Qom
D Baghdad
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1720.Muhammad Ali Boxer died of the following disese:

Easy
A Heart disease
B Parkinson
C Leprosy
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B