Showing 1721–1740 of 5927

Q1721.Taekwondo is a form of martial art Its origin is ascribed to:

Easy
A China
B Japan
C Korea
D Taiwan
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1722.Which among the following in the largest lake?

Easy
A Baikal
B Superior
C Caspian
D None of these
World Records & Firsts PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1723.Mangroves forest are found in:

Easy
A Indus delta Sindh
B KPK
C Mianwali
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1724.Syria is located in:

Easy
A Central Asia
B East Asia
C Middle East
D None of these
International Cities & Capitals PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1725.Doab between Ravi and Chenab:

Easy
A Sindh Saggar
B Rachna
C Bari
D Chaj Doab
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1726.Bondi beach is located in:

Easy
A Japan
B Australia
C Argentina
D Vietnam
International Cities & Capitals PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1727.In Which menu you find slide design slide layout in Power Point?

Easy
A Slide show cause
B Slide show menu
C Both a & b
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1728.Which metal is the best conductor?

Easy
A Copper
B Silver
C Brass
D Gold
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1729.Which of the following is highest energy Photon?

Easy
A Alpha rays
B Beta rays
C Gamma rays
D None of these
World Records & Firsts PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1730.Study of Gardens is known as;

Easy
A Horticulture
B Agriculture
C Sericuture
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1731.Thermometer was invented by:

Easy
A Daniel Fahrenheit
B Torricall
C Volta
D None of these
Inventions & Discoveries PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1732.Five years ago the average age of P and Q was 15 year Now average age of P.Q and R is 20 years What would be the age of R after 10 year?

Easy
A 30 year
B 40 year
C 33 year
D 50 year
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1733.The compound used in anti-Malaria drugs is:

Easy
A Chloroquine
B Aspirin
C Neoprene
D isoprene
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1734.Tonsils in humans are located In which part of the body?

Easy
A Lungs
B Blood
C Throat
D Nerves
International Cities & Capitals PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1735.How many millimeters are these is centimeter?

Easy
A 10
B 20
C 500
D 1000
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1736.Two number whose sum is 67 and difference is 3, the number are:

Easy
A 33 and 34
B 32 and 35
C 34 and 56
D 6 and 15
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1737.The Sum of all the exterior angles in a polygon is equal to:

Easy
A 180
B 360
C 380
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1738.Complete the series 3,4,6,9,13....

Easy
A 16
B 17
C 18
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1739.National Action Plan was established in the year:

Easy
A 2013
B 2014
C 2015
D 2016
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1740.When PM Liaquat Ali khan was assassinated on:

Easy
A 16 Oct 1951
B 14 Oct 1952
C 16 Sep 1951
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A