Showing 1741–1760 of 2791

Q1741.Fill in the blank: His father deals_____used cars?

Easy
A for
B with
C on
D in
Sentence & Error Correction PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1742.Chose the correct preposition. The children were freed _____the danger?

Easy
A for
B with
C on
D from
Prepositions & Conjunctions PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1743.Choose the meaning of given Idiom: "Strike while the iron is hot"?

Easy
A to hit someone hard
B The work in a blacksmith's shop.
C to be patient and walt
D to take immediate advantage of a favorable opportunity
Idioms & Phrases PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1744.Fill in the blank with correct preposition : the singer was popular _____thousands of music lovers?

Easy
A for
B Between
C among
D with
Prepositions & Conjunctions PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1745.Synonym of given word Inbriate?

Easy
A alert
B Sober
C Drunken
D Teetotaler
Vocabulary PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1746.Change the narration: 'I want to become a Doctor when I grow up?

Easy
A She told that she wanted to become a Doctor when she grew up
B She said that I want to become a Doctor when I grow up
C She said that she wanted to become a Doctor when she grew up
D She said that she wants to become a Doctor when she grows up
Voice & Narration PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1747.Change the narration "Why will she visit you?

Easy
A He asked why would she visit me
B He asked why will she visit me.
C He asked why she will visit me.
D He asked why she would visit me
Voice & Narration PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1748.Dowry is no longer permitted by law even in______marriage?

Easy
A Natural
B Court
C Arrange
D Force
Sentence & Error Correction PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1749.Choose the correct meaning of the idiom. Jump on the bandwagon?

Easy
A Call for trouble underlined word
B Be extremely excited about something.
C Be influenced easily
D Join a popular trend or activity
Idioms & Phrases PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1750.After lunch let's go for coffee. Identify the underlined word?

Easy
A Preposition
B Adverb
C Noun
D Adjective
Prepositions & Conjunctions PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1751.What does the idiom "Swallow the bait" mean?

Easy
A To ignore a warning trick or lie
B To fully accept something, especially a trick or lie
C To resist temptation
D To speak without thinking
Idioms & Phrases PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1752.Select the most appropriate meaning of the given idiom. To take with a grain of salt?

Easy
A To take seriously
B To take with some reservation
C To take with total disbelief
D To take wholeheartedly
Idioms & Phrases PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1753.Select the most appropriate synonym for the given word. Prodigal?

Easy
A Humble
B Arrogant
C Extravagant
D Trivial
Vocabulary PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1754.Choose the synonym of the word Ponder?

Easy
A think about
B Ignore
C Laugh
D forget
Vocabulary PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1755.Antonym of ODIOUS?

Easy
A delightful
B Insignificant
C Repulsive
D Cacophony
Vocabulary PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1756.Antonym of TAXING?

Easy
A clear
B Challenging
C Exhausting
D Strenuous
Vocabulary PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1757.Synonym of SAGACITY?

Easy
A Morality
B Sanity
C Wisdom
D Uprightness
Vocabulary PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1758.She______him for five years?

Easy
A is knowing
B know
C has known
D knows
Sentence & Error Correction PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1759.He is_______ Μ.Α?

Easy
A by
B a
C the
D an
Sentence & Error Correction PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1760.He is_______his study table?

Easy
A on
B at
C on
D of
Sentence & Error Correction PPSC 2025

Correct Answer: B