Showing 1741–1760 of 5927

Q1741.Which of the following is not Kharif crop?

Easy
A Wheat
B Sugarcane
C Rice
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1742.Jamia Millia Islamia was estalished at:

Easy
A Aligarh
B Delhi
C Lucknow
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1743.What is the purpose of the formation of all India National Congress?

Easy
A For Indian to take part in parties
B A platform for the civic and political dialogue among educated Indian
C To return India Governess
D All of the above
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1744.Vincent Van Gogh was a:

Easy
A Dutch Painter
B Norwegian Musician
C German P ainter
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1745.Edi Ameen died in exile in:

Easy
A Kuwait
B Saudi Arabia
C Iran
D Syria
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1746.Snow line refers:

Easy
A Perpetual snow
B Melting snow
C deep cold water
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1747.Slam is the old name of:

Easy
A Thailand
B Singapore
C Vietnam
D Lords
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1748.Total number of OIC countries:

Easy
A 51
B 56
C 57
D 58
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1749.The United States of America at present is a Federation consisting of:

Easy
A 45 states
B 50 states
C 52 states
D 55 states
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1750.Boxer Muhammad Ali died of which disease?

Easy
A Parkinson
B Diabetes
C Paralysis
D Heart Attack
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1751.Trygve Lie was the first secretary General of United Nation belonged to which country?

Easy
A Sweden
B Norway
C Russia
D America
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1752.Which team was the champion (Winner)of PSL 2018?

Easy
A Peshawar Zalmi
B Islamabad united
C Quetta Gladiators
D Lahore Qalandars
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1753.Which of the following is a traditional Sport\" of punjab ?

Easy
A Malakhra
B Kabaddi
C Buzkashi
D Pallankuzhi
Sports GK PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1754.Tiger woods is a famous player of :

Easy
A Football
B Golf
C Hockey
D Tennis
Sports GK PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1755.Where is Bathsheba beach\" situated?

Easy
A Chile
B Brazil
C Barbados
D Mexico
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1756.\"Darling Harbor\" is situated in:

Easy
A Canada
B Mexico
C Australia
D New Zealand
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1757.People of which country are known as \"Kiwis\"?

Easy
A Australia
B England
C New Zealand
D South Africa
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1758.Which country is called\"Great Britain of pacific \"?

Easy
A Japan
B Taiwan
C New Zealand
D Australia
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1759.\"Siam\" is the old name of which country?

Easy
A Cambodia
B Singapore
C Thailand
D Indonesia
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1760.Which is the largest River of the Asia?

Easy
A Indus River
B Yangtze River
C Hwang Ho River
D Ganga River
World Records & Firsts PPSC 2020

Correct Answer: B