Showing 161–180 of 4795

Q161.What is hardware?

Easy
A Physical Components
B Software
C Operating System
D Database
Computer Basics PPSC 2024

Correct Answer: A

Q162.What is BCD (binary coded decimal)?

Easy
A 6 bits
B 8 bits
C 16 bits
D None of these
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: B

Q163.The consumer uses which platform to connect the merchant's website to the internet?

Easy
A Internet
B Web Browser
C Network
D Website
Internet & Web PPSC 2024

Correct Answer: B

Q164.E-Commerce is associated with which business?

Easy
A Retail Business
B Online Retail
C Offline Retail
D Electronic Commerce
Internet Services & Communication PPSC 2024

Correct Answer: D

Q165.How many columns are in one Microsoft Excel sheet ?

Easy
A 16384
B 299
C 10000
D None of these
MS Excel PPSC 2024

Correct Answer: A

Q166.Which of the language was primarily used for computer:

Easy
A Machine language
B Binary Language
C c++
D None of these
Computer Networks PPSC 2024

Correct Answer: A

Q167.MS Access is used for:

Easy
A Tool development
B Web Development
C Database Development
D None of these
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: C

Q168.In Ms Excel, Dollar sign is used to-----------data.

Easy
A Fix
B Update
C Filter
D None of these
MS Excel PPSC 2024

Correct Answer: A

Q169.If we want to open the home page of a merchant website, we use a_______?

Easy
A Media player
B Search engine
C Web Browser
D Email client
Internet & Web PPSC 2024

Correct Answer: C

Q170.Filtering is a useful way to see only the data that you want displayed in databases?

Easy
A SQL server
B Excel
C Access
D MySQL
MS Excel PPSC 2024

Correct Answer: C

Q171.An excel workbook is a collection of ?

Easy
A Worksheets and Charts
B Workbooks
C Worksheets
D Charts
MS Excel PPSC 2024

Correct Answer: A

Q172.Which of the following describes E-commerce?

Easy
A Sale and purchase of goods
B Doing business electronically
C Doing business
D Transaction broker
Internet Services & Communication PPSC 2024

Correct Answer: B

Q173.A wireless technology built in electronic gadgets used for exchanging data over short distances is?

Easy
A Modern
B Bluetooth
C Wi-Fi
D USB
Computer Networks PPSC 2024

Correct Answer: B

Q174.Which one is not an online payment mode?

Easy
A E-Cheque
B Cash of Delivery
C Credit Card
D Debit Card
Internet Services & Communication PPSC 2024

Correct Answer: B

Q175.What is a slide transition?

Easy
A A special effect used to introduce a slide in a slide show
B Overheads
C Letters
D The way one slide looks
MS PowerPoint PPSC 2024

Correct Answer: A

Q176.Max Weber was a_____?

Easy
A Philosopher Computer
B Historian
C Psychologist
D Sociologist Deputy Secretary Deputy Controller of Examination (BS-18) Held in 2024 (
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: D

Q177.What is the extension of Microsoft word files?

Easy
A DOC
B DOCX
C TXT
D DOCS
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q178.We can insert a page number in Microsoft word at ______.

Easy
A Header
B Margin
C Macros
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A

Q179.The term DNS stands for ________.

Easy
A Domain Name System
B Dependent Name Server
C Domain Name Service
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A

Q180.Which product of Microsoft is not available in Linux operating system?

Easy
A Open Source
B MS Access
C Command Line Interface
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B