Showing 1781–1800 of 2791

Q1781.Synonym of infallible is?

Easy
A Flawed
B Flawless
C Caring
D None of these
Vocabulary PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1782.Idiom: Up to ante means?

Easy
A To increase your risk
B To increase your safety
C To increase your benefits
D None of these
Idioms & Phrases PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1783.Synonym of voracious is?

Easy
A uninterested
B Greedy
C Faithful
D None of these
Vocabulary PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1784.Antonym of "Modest"

Easy
A Boastful
B Humble
C Timid
D Reserved
Vocabulary PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1785.Opposite of "Germane"

Easy
A Irrelevant
B Relevant
C Material
D Applicable
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1786.Synonym of "Jejune"

Easy
A Mature
B Ignorant
C Sophisticated
D None of these
Vocabulary PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1787.Idiom: Bounce Back means?

Easy
A To go forward
B To recover quickly from a setback or difficulty
C To go ahead
D None of these
Idioms & Phrases PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1788.Idiom: Wear down means?

Easy
A Weaken
B Stronger
C Builder
D None of these
Idioms & Phrases PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1789.Which of the following is not a preposition?

Easy
A on
B At
C Like
D In
Prepositions & Conjunctions PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1790.Antonym of " Acme" is?

Easy
A Abyss
B Abuse
C Weary
D None of these
Vocabulary PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1791.Correct Preposition; He is envious -------- me.

Easy
A on
B of
C in
D at
Prepositions & Conjunctions PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1792.Fill in the blanks: "She wrote the preface------------- this book."

Easy
A off
B of
C to
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1793.Synonym of "Opprobrium"

Easy
A Grace
B Humble
C Disgrace
D Respect
Vocabulary PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1794.Correct Punctuation: Mr hubbert the old man remembered understand and flushed with anger

Easy
A "Mr Hubert, the old man, remembered, understood and flushed with anger."
B Mr Hubert the old man , remembered understood and flushed with anger.
C Both
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1795.Avid is the synonym of?

Easy
A Eager
B Hate
C Obsession
D None of these
Vocabulary PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1796.Synonym of Insidious is?

Easy
A Deceitful
B Humble
C Polite
D None of these
Vocabulary PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1797.A person who in public interest discloses a public nuisance or an encroachment is ?

Easy
A Whistle Blower
B Outsider
C Public
D None of the above
Vocabulary PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1798.Father advised his son to get up early in the morning. (Change Narration):

Easy
A Father said to his son, “Get up early in the morning.”
B Father requested to his son, “Get up early in the morning.”
C Father told to his son, “Get up early in the morning.”
D None of these
Voice & Narration PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1799.Grammatically correct sentence: Running down the street, the dog barked loudly:

Easy
A The dog barked while running loudly down the street.
B The dog barked loudly while running down the street.
C The dog bark loudly while running down the street.
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1800.He is grieved ___ death of his father:

Easy
A in
B on
C at
D for
Sentence & Error Correction PPSC 2025

Correct Answer: C