Showing 1801–1820 of 5927

Q1801.A service firm may have additional segment of marketing mix:

Easy
A People
B Price
C Place
D Promotion
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1802.Promotion of an employee to fill a vacant post is a good example of

Easy
A External recruitment
B Online recruitment
C Internal recruitment
D All of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1803.Job enrichment is___

Easy
A Vertical expansion in job
B Horizontal expansion in job
C Lateral expansion in job
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1804.A strategy where firm tries to expand the market and move to a new market with existing product is called:

Easy
A Market development
B Diversification
C Product development
D Market Penetration.
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1805.___not a form of departmentalization.

Easy
A Geographical based
B Functional based.
C Product based
D Quality based
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1806.___represents the net worth of a business

Easy
A Assets net of liabilities
B Liabilities net of assets spo
C Liabilities net of earning
D Earnings per share
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1807.Gathering information from advertising campaigns and sales people could be better named as:

Easy
A Personal sources of information gathering
B Experiential sources of information gathering
C Commercial sources of Information gathering
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1808.__________dimension of transformational leadership deals with the focus on each member of the organization.

Easy
A Idealized influence
B Inspirational motivation
C Individualized consideration
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1809.____ focuses on the future needs of both organizational and employee needs:

Easy
A training and development
B performance management
C career management
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1810.Accounting principles are generally based on

Easy
A Practicability
B Subjectivity
C Convenience in recording
D None of the above
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1811.Real accounts are related to

Easy
A Assets
B Expense and incomes
C Customers and creditor
D None of the above
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1812.Quick Asset includes which of the fallowing

Easy
A Cash
B Account receivable
C Both a &b
D Marketable securities
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1813.Depreciation Expense is

Easy
A a cash inflow.
B a cash outflow
C Added to the accumulated
D Ignored when proper cash flow statements
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1814.Double entry book-keeping was fathered by

Easy
A F.W.Taylor
B Henry Fayol
C Lucas Pacioli
D None of these
Books, Authors & Literature PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1815.Cash budget excludes the following

Easy
A Non Cash items
B Cash items
C Purchase on Credit items
D Credit Sales
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1816.NGOs are legally required to

Easy
A Prepare accounts in a prescribed manner under the law
B Prepare accounts as dseired by donors
C submit Balance sheet only
D Submit income source only
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1817.Conversion cost is:

Easy
A Material Cost +Overhead Cost
B Direct Labour+Material Cost
C Direct Labour-Material Cost
D Labour Cost +Overhead Cost
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1818.Process Costing is relevant to:

Easy
A Cement industry
B Job Order cost oriented Project
C Banking Industry
D None of these
World Economy & Finance PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1819.Combination can be best described as:

Easy
A Restructuring of Capital of a Company
B Reduction of Capital of a Company
C Amalgamation of two different types of business
D Joint venture
Countries, Capitals & Currencies PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1820.Sources of funds can be increased by

Easy
A Describing selling price
B Increasing expenditure
C By opting efficient processes
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D