Showing 1821–1840 of 5927

Q1821.Books of original entry are called:

Easy
A ledger
B Work Sheets
C Journal
D None of these
Books, Authors & Literature PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1822.For preparing balance sheets prepaid expenses are shown as part of

Easy
A Liability
B Equities
C Assets
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1823.Unpaid and unrecorded expenses are called:

Easy
A Prepaid expenses
B Accrued expenses
C Additional expenses
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1824.Amount cash or other assets removed from business by owner is

Easy
A Capital
B Drawings
C Assets
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1825.Under the diminishing balance method depreciation amount is:

Easy
A Payment
B Receipt
C Expenditure
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1826.Sugar used in a sugarcane company is:

Easy
A Variable cost
B Semi Variable cost
C Flxed cost
D Step fixed cost
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1827.An auditor is liable under the following circumstances

Easy
A Third Party Liabilites
B Fraud Perpetrated in highly sophisticated circumstances
C Both a & b
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1828.Conversion Cost is calculated as under

Easy
A Labour Plus Material
B Labour Plus overheads
C Labour minus overhead
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1829.Double Entry Book Keeping was fathered by

Easy
A Luca Pacioli
B Youjiljiri
C Micheal Hammer
D Ishikawa
Books, Authors & Literature PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1830.Accumulated loss of a company is shown in the balance sheet as:

Easy
A Liability
B Asset
C As foot note to balance sheet
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1831.Under the Companies ordinance 1984 disclosure of financial information is legally required for listed companies under

Easy
A Schedule 6
B Shedule 5
C Schedule 4
D Schedule 8
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1832.Trading loss occurs when

Easy
A Revenues exced the matching relevant costs
B Revenue and matching costs are wqual to each other
C When relevant matching cost exceeds revenues
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1833.Accounting requirements governing NGOs are prescribed in:

Easy
A Partnership Act 1932
B Cooperative Societies legislation
C Companles Ordinance 1984
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1834.Work sheet is equivalent to:

Easy
A Balance sheet
B Income statement
C Trial Balance
D nn
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1835.The following represent tangible assets and are shown in the balance sheet as:

Easy
A People
B Expenses
C Revenue
D Good will
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1836.PSX is a/an ____company

Easy
A Limitd liability
B Unlimited Liability
C Single member
D Limited by guarantee
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1837.Setting goals and devising strategies to achieve them denotes Which of the management function?

Easy
A Controlling
B Leading
C Organizing
D Planning
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1838.Marketing is an

Easy
A Outside in activity
B Inside out activity
C Both in and outside activity
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1839.Class room lectures seminars and workshops are example:

Easy
A Non-Job traning
B on the job training
C Off the job training
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1840.Selling is different from marketing as:

Easy
A Selling is outside in activity
B Selling is inside out activity
C Marketing is inside out aactivity
D All of the above
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A