Showing 1841–1860 of 5927

Q1841.Herzberg's Motivation twofactor theory covers factor named___ and ____:

Easy
A Hyglene and motivator factors
B Hyglene and esteem factors
C Motivators and esteem factor
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1842.The capital of \"Somalia\" is

Easy
A Kampala
B Maputo
C Asmara
D Mogadishu
Countries, Capitals & Currencies PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1843.\"Genoa\" is a seaport of:

Easy
A Switzerland
B Sweden
C France
D Italy
Transport & Communication PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1844.Silicon valley is situated in:

Easy
A New York, USA
B California USA
C Boston USA
D Oxford, UK
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1845.Which of the following country is not part South Asia?

Easy
A Nepal
B Bhutan
C Sri Lanka
D Brunei Darussalam
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1846.A famous city of Burma is:

Easy
A Agra
B Bangkok
C Dhaka
D Rangoon
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1847.____related personality factor deals with one's ability to manage emotions.

Easy
A Emotional Intelligence
B Consciousness
C Neuroticism
D Openness to experience
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1848.In medical field computers are used in:

Easy
A Laboratories
B Patient Scanning
C Monitoring and Pharmacy
D All of the above
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1849.\"Leukemia\" is a disease of the:

Easy
A Lungs
B Blood
C Skin
D Nerves
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1850.Who is a Polymath?\"

Easy
A Mathematician
B Astronomer
C Inventor of Tools
D Expert of many subjects
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1851.What is the meaning of the expression \"En route\"?

Easy
A On the way
B By the way
C Difficult route
D Familiar route
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1852.Complete the proverb: \"There is no place like.

Easy
A Home
B House
C Heaven
D A forest
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1853.____is variable that has infinite number of values.

Easy
A Continuous variable
B Discrete variable
C Classificatory variable
D ne of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1854.Complete the series 1, 0, 3, 2, 5, 4

Easy
A 9
B 8
C 7
D 10
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1855.Railway Vehicles and aeroplanes are called:

Easy
A Means of Communication
B Means of trasnport
C Means of trade
D Means of Industrial development
Transport & Communication PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1856.Who is the father of geography?

Easy
A Euclid
B Aristotle
C Eratosthenes
D None of these
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1857.A red wavy line under a text indicates:

Easy
A Character mistakes
B Grammatical mistakes
C Spelling mistakes
D Spacing mistakes
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1858.Which of the following is a carnivore?

Easy
A Ibex
B Hippopotamus
C Lion
D Rhinoceros
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1859.According to Simon Winchester 's book, how many Tectonic plates are there in earth?

Easy
A 15
B 29
C 32
D 36
Books, Authors & Literature PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1860.A baby Heart beat start:

Easy
A With the birth of the chlid
B After birth of chlid
C Before the birth of chlid
D None of the above
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C