Showing 1901–1920 of 5927

Q1901.The largest ocean in the world is:

Easy
A Atlantic ocean
B Pacific ocean
C Indian ocean
D Arctic ocean
World Records & Firsts PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1902.When two people collaborate on an online document at the same time, they are. collaborating.

Easy
A In CloudEdit
B By Tracking
C Synchronously
D Independently
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1903.The first Network is called:

Easy
A CNNET
B NSFNET
C ASAPNET
D ARPANET
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1904.Which generation did computers use transistors?

Easy
A First generation
B Second generation
C Third generation
D Fourth generation
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1905.World Wide Web is being standardized.

Easy
A World Wide Corporation
B W3C
C World Wide Consortium
D World Wide Web Standard
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1906.The arrangement of data in a logical sequence is known as:

Easy
A Sorting
B Classifying
C Reproducing
D Reproducing
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1907.Which alloy consisting of mainly Tin and Lead is called:

Easy
A Brass
B Bronze
C Chrome
D Solder..
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1908.. Electrons were discovered by.

Easy
A Rutherford
B J.C. Bose
C J.J. Thomson
D Christopher Columbus..
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1909.. Find the correct indirect sentence: Majid said, \"It may rain tomorrow.\"

Easy
A Majid told that it may rain tomorrow
B Maid suggested that it might rain tomorrow
C Majid said that it might rain the next day
D Majid told it might rain the next day
Important Dates & Events PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1910.Who is the current speaker of the Provincial Assembly of Sindh?

Easy
A Murad Ali Shah
B Rehana Leghari
C Agha Siraj Durrani (Syed Owais Shah)
D None of thse
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1911.Who is the current Secretary General of SAARC?

Easy
A Ahmed Saleem
B Esala Ruwan
C Sheal Kant Sharma
D None of thse
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1912.Headquarters of World Trade Organization is located in:

Easy
A Vienna
B Geneva
C Brussels
D London
International Institutions & Headquarters PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1913.Maharaja Ranjit Singh ruled Punjab for.

Easy
A 60 Years
B 50 Years
C 40 Years
D 20.Years
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1914.\"Reuters\" is the famous news agency of:

Easy
A U.S.A
B Britain
C France
D Russia
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1915.In 1964 the famous boxer "Muhammad Ali Clay" regained the Heavyweight title by defeating:

Easy
A Joe Frazier
B Leon Spinks
C Sonny Liston
D Micky Tyson
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1916.The only captain in the history of the cricket to win three ICC trophies (T20 WC, ODI WC, CT)?

Easy
A MS Dhoni
B Ricky Ponting
C Stephen Waugh
D Stephen Fleming
Sports GK PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1917.Ricky Ponting was the captain of:

Easy
A Australia
B South korea
C West Indies
D New zealand
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1918.The second longest river in South America is:

Easy
A Orinoco River
B Amazon River
C Parana River
D Madeira River
World Records & Firsts PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1919.The mountain range that separates Europe from Asia is:

Easy
A Ural Mountains
B Aral Mountains
C Hindukash Mountains
D Himalyas Mountains
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1920.Neil Armstrong was the first person to walk on the Moon followed by:

Easy
A Jeff Bezos
B Buzz Aldrin
C John Glenn
D Michael Collins
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B