Showing 1921–1940 of 2791

Q1921.Synonym of Shamanism:

Easy
A Devil
B Priest
C Noble
D None of these
Vocabulary PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1922.Wrath antonym?

Easy
A Calmness/ mercy
B Tier
C Cool
D None of These
Vocabulary PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1923.Correct spelling of Questionare?

Easy
A Questionnaire
B Questionaire
C Questionnare
D None of these
Word Usage & Spelling PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1924.Put ___ something for rainy day:

Easy
A on
B by
C for
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1925.Facsimile antonym:

Easy
A Fake
B Original
C opaque
D None of these
Vocabulary PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1926.Fickle Antonym:

Easy
A Steadfast
B Reluctant
C Dead
D None of these
Vocabulary PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1927.She is overwhelmed __ grief

Easy
A with
B by
C on
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1928.Five people have joined the job and seven ___ resigned

Easy
A has
B have
C were
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1929.This record enables me to balance___ the facts of life and decide what to do with it

Easy
A Balance with
B Balance from
C Balance in
D Balance up
Sentence & Error Correction PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1930.Synonym of Loathe:

Easy
A Love
B Detest
C Blame
D None of these
Vocabulary PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1931.Synonym of Abashment:

Easy
A Humiliation
B Respect
C Reserve
D None of these
Vocabulary PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1932.Synonym of Praiseworthy:

Easy
A Admired
B Loveable
C Creditable
D None of these
Vocabulary PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1933.Synonym of Intrinsic:

Easy
A Essential
B instinct
C backward
D None of these
Vocabulary PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1934.The passengers were very happy ____ the friendly and warm treatment given to them

Easy
A to
B for
C by
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1935.I saw ___ one eyed man

Easy
A a
B an
C the
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1936.He was hiding something ____ the curtain:

Easy
A under
B over
C behind
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1937.The piece of cloth do ___ a turban:

Easy
A for
B by
C from
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1938.We sit ___ the shade of mango tree:

Easy
A in
B under
C between
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1939.You should put ____ something for a rainy day:

Easy
A by
B in
C out
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1940.Correct Punctuation of "My aunt who lives in Karachi is a doctor."

Easy
A My aunt, who lives in Karachi, is a doctor.
B My aunt who lives in Karachi, is a doctor.
C My aunt who lives in Karachi is a doctor.
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A