Showing 1921–1940 of 5927

Q1921.By mixing all the colours of the visible spectrum of sunlight, we produce:

Easy
A Purple light
B Green light
C White light
D Infrared light
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1922.Which part of the brain regulates temperature of the body?

Easy
A Cerebellum
B Cerebrum
C Hypothalamus
D medulla
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1923.Art of writing codes and secret language is called?

Easy
A Cryptography
B Graphology
C Entomology
D Etymology
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1924.which component of diet helps in preventing constipation?

Easy
A Fats
B Proteins
C Fibers
D Carbohydrates
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1925."1984" is a famous novel written by:

Easy
A Christrian Lamb
B Leo Tolstoy
C Haruki Murakami
D George Orwell
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1926.which word is the most opposite in meaning to "Indolent"

Easy
A Laziness
B Industrious
C Complimentary
D Insignificant
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1927.Choose the word opposite in meaning to "CONFESS"?

Easy
A Confuse
B Deny
C Refuse
D Contend
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1928."Labrador" is a famous breed of:

Easy
A Horses
B Dogs
C Mountain goat
D cows
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1929.Find out the alternative which replace the question mark. Paw:Cat:Hoof:?

Easy
A Lamb
B Lion
C Horse
D Elephant
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1930.A clock seen through a mirror; shows quarter past three. what is the correct time shown by the clock?

Easy
A 3:15
B 8:45
C 9:15
D 9:45
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1931.Five years ago the average of A and B was 15 years.Average age of A,B and C today is 20 years how old will C be after 10 years?

Easy
A 10 years
B 20 years
C 30 years
D 40 years
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1932.Who among the following is the current CEO of Google?

Easy
A Sateya Nadela
B Sundar Pichai
C Sergey Brin
D None of these
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1933.Muhammad Bin Salman has lifted the ban on Woman Driving as he claims to introduce:

Easy
A Orthodox Islam
B Modern Islam
C Western Islam
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1934.Which year is called the Year of Sorrow?

Easy
A 9th Nabvi
B 10th Nabvi
C 11th Nabvi
D 12th Nabvi
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1935.Who was the leader of Infidels in the battle of "Uhad"?

Easy
A Abu Jahl
B Abu Sufyan
C Abu Lahb
D None of these
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1936.The angel who stands guarded at the door of Hell (Gate keeper of Jahannum)?

Easy
A Maalik
B Sabeel
C Israeel
D Rizwaan
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1937.Muhammad Ali johar was the student of:

Easy
A Madrassah Rahimyah
B Islamia College Peshawar
C Ali Garh university
D Madrassah Deoband
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1938.How many general seats each province have in the senate?

Easy
A 14
B 18
C 17
D 23
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1939.Which navy ship was in action during the war of 1965 and 1971?

Easy
A PNS Nasr
B PNS Ghazi
C PNS Hangor
D PNS Zulfiquar
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1940.Gorakh hill station is situated in the district of:

Easy
A Dadu
B Chaghi
C abbottabad
D Skardu
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A