Showing 1941–1960 of 5927

Q1941.Which congress leader thought after Lahore Resolution that partition was unavoidable?

Easy
A jawahar Lal Nehru
B Raj Gopal Acharia
C Abdul Kalam Azad
D Mahtam Gandhi
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1942.What is the largest ocean basin on Earth?

Easy
A Atlantic Ocean
B Indian Ocean
C Pacific Ocean
D Arctic Ocean
World Records & Firsts PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1943.Nokia is one of the brand leaders in mobile phones, to which country does the brand belong?

Easy
A Denmark
B Finland
C Holland
D Swedon
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1944.What is meant by "MEANDER"?

Easy
A A grassy area
B A barren area
C A bend of a river
D A bend of canal
Transport & Communication PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1945."Sassi Punnuh" is a love story of:

Easy
A Siraiki
B Punjabi
C Sindhi
D Pushto
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1946.Goa was a colony of UK located in:

Easy
A Bhutan
B India
C Bangladesh
D Nepal
International Cities & Capitals PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1947."ITAR-TASS" Is the news agency of which country?

Easy
A England
B Sweden
C France
D Russia
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1948."Cathy Pecific" is the name of airline of which country?

Easy
A South Korea
B Hong Kong
C Singapore
D Indonesia
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1949.How many yellow stars are there on the chines flag?

Easy
A Four
B Five
C Six
D Seven
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1950.Condoleeza Rice was the American:

Easy
A Secretary of state
B Defence Secretary
C Advisor of President
D Defence Minister
World Politics & Government PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1951.Who among the following is credited with popularizing the musical term Jugni for the first time?

Easy
A Arif Lohar
B Amjad Lohar
C Alam Lohar
D None of these
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1952.Who was the first women head of Muslim Women student's Federation?

Easy
A Beghum Jehan Ara
B Beghum Shaista Ikram Ullah
C Beghum Nusrat
D None of these
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1953."Dalai Lama" is the most influential leader of:

Easy
A Buddhism
B Judaism
C Hinduism
D Confucianism
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1954.Jahangir khan won Squash Champion ship for 10 times?

Easy
A World Open
B British Open
C Olympics
D Asian Open
Sports GK PMS 2020

Correct Answer: B

Q1955.The Second largest desert of the world is :

Easy
A Arabian
B Sahara
C Gobi
D Great Bear
World Records & Firsts PMS 2020

Correct Answer: A

Q1956.The largest earth filled dam of the world is :

Easy
A Tarbela
B Warsak
C Mangla
D Swan
World Records & Firsts PMS 2020

Correct Answer: A

Q1957.Three Gorges Dam is located in

Easy
A USA
B india
C China
D Canada
International Cities & Capitals PMS 2020

Correct Answer: C

Q1958.The Shandur Pass connects Chitral With

Easy
A Gilgit
B Swat
C Malam jabba
D Kaghan
General MCQs PMS 2020

Correct Answer: A

Q1959.Nanga Parbat is the highest peak of :

Easy
A Himalayan
B Karakoram
C Hindu kush
D Suleman Range
World Records & Firsts PMS 2020

Correct Answer: A

Q1960.Lowari Pass connects:

Easy
A Dir with Chitral
B Dir with Mallakand
C Chitral with Swat
D Chitral with Malakand
General MCQs PMS 2020

Correct Answer: A