Showing 1961–1980 of 5927

Q1961.In the plant cells which reactions occurs in the Stroma of the chloroplasts?

Easy
A Calvin Cycle
B Fermentation
C Krebs Cycle
D Decarboxylation
General MCQs PMS 2020

Correct Answer: A

Q1962.Sitmulus intensity is detected in brain by?

Easy
A The number of actor potentials per second
B The threshold potential
C The amplitude of the action potential
D The number of synapses crossed
General MCQs PMS 2020

Correct Answer: A

Q1963.Coniferous forests have low biodiversity than

Easy
A Tropical Rain Forest
B Savanna
C Tundra
D Cool Temperate
General MCQs PMS 2020

Correct Answer: A

Q1964.Rocks that contain fossils are:

Easy
A Celandine Rocks
B Monzonite Rocks
C Sedimentary Rocks
D Dolerite Rocks
General MCQs PMS 2020

Correct Answer: C

Q1965.Afforestation at large scale can be observed at:

Easy
A Atlantic forest
B Amazon forest
C Borneo forest
D Sumatra forest
General MCQs PMS 2020

Correct Answer: B

Q1966.Which of the following can be recycled many times?

Easy
A Plastic
B Wood
C Organic materials
D Aluminum
General MCQs PMS 2020

Correct Answer: A

Q1967.Study of life in outer space is known as:

Easy
A Endobiology
B Exobiology
C Enterobiology
D Neobiology
General MCQs PMS 2020

Correct Answer: B

Q1968.Which of the following studies the interactions among organisms and their environment?

Easy
A Archaeology
B Anthropology
C Genetics
D Ecology
General MCQs PMS 2020

Correct Answer: D

Q1969.Renowned Urdu writer Mushtaq Ahmad Yusufi by profession was:

Easy
A Civil Servant
B News Caster
C Banker
D Publisher
World Economy & Finance PMS 2020

Correct Answer: C

Q1970.Kapas ka Phool is written by?

Easy
A Khadija Mastoor
B Saadat Hassan Minto
C Youns Butt
D Ahamd Nadeem Qasmi
General MCQs PMS 2020

Correct Answer: D

Q1971.Consider the word segregation choose the word given below that reveals the opposite meaning?

Easy
A Appreciation
B Collecting
C Integration
D Union
General MCQs PMS 2020

Correct Answer: C

Q1972.Average age of A and B is 30 years: that of B and C is 32 years: and the average ago of C and A is 34 years The age of C is:

Easy
A 33 year
B 34 year
C 35 year
D 36 year
General MCQs PMS 2020

Correct Answer: D

Q1973.The Square of standard deviation is called?

Easy
A Variance
B Dispersion
C Range
D means
General MCQs PMS 2020

Correct Answer: A

Q1974.In 2018 German Chancellor every year on:

Easy
A Second time
B Third time
C Fourth time
D Fifth time
General MCQs PMS 2020

Correct Answer: C

Q1975.Who was the first Muslim Governor of Punjab?

Easy
A Sardar Abdur Rab Nishtar
B Mushtaq Gormani
C Feroz Khan Noon
D Iftikhar Hussain Mamdot
International Organizations PMS 2020

Correct Answer: A

Q1976.On the advice of Prime Minister and Chief Minister President and Governor are bound to dissolve the assemblies with in:

Easy
A 24 hour
B 48hour
C 72 hour
D 96 hour
World Politics & Government PMS 2020

Correct Answer: B

Q1977.When was Sui Gas first discovered in P akistan?

Easy
A 1959
B 1952
C 1981
D 9899
International Organizations PMS 2020

Correct Answer: B

Q1978.How many official working language by UNO?

Easy
A 8
B 6
C 4
D None of these
General MCQs PMS 2020

Correct Answer: B

Q1979.Which of the following country has no boundary with Syria?

Easy
A Iraq
B Iran
C turkey
D Israel
General MCQs PMS 2020

Correct Answer: B

Q1980.Vasco da Gama was the native of :

Easy
A Protugal
B Spain
C France
D Italy
International Organizations PMS 2020

Correct Answer: A