Internet Services & Communication
122 questions available
FILTER BY SUBTOPIC
Q1.Which is correct E-mail address Pattern?
Correct Answer: A
Q2.E-mail stands for?
Correct Answer: C
E-mail is short for Electronic Mail, a system of exchanging digital messages.
Q3.Which is used to access email from a server?
Correct Answer: A
IMAP (Internet Message Access Protocol) is used to access and retrieve email from a mail server.
Q4.What is the function of E-mail ?
Correct Answer: A
E-mail's basic function is to send and receive electronic messages.
Q5.Which of the following protocol is used for the email:
Correct Answer: A
SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) and POP (Post Office Protocol) are used for email.
Q6.Which option hides email contents?
Correct Answer: C
BCC (Blind Carbon Copy) hides recipient email addresses from other recipients.
Q7.Who is the Founder of Facebook?
Correct Answer: B
Q8.E-Mail was invented by?
Correct Answer: A
Q9.Email was sent in the year?
Correct Answer: B
Q10.reply all means in email:
Correct Answer: C
Q11.Father of Email:
Correct Answer: C
Q12.In email, how one can move the mail from inbox without permanent deleting it:
Correct Answer: C
Q13.A paper clip sent with an email indicates:
Correct Answer: B
Q14.E-Commerce is associated with which business?
Correct Answer: D
Q15.Which of the following describes E-commerce?
Correct Answer: B
Q16.Which one is not an online payment mode?
Correct Answer: B
Q17.Through which social media App did the Govt. of Pakistan launch its Coronavirus (COVID-19) information service?
Correct Answer: B
Q18.Through which social media App Govt. of Pakistan launched Coronavirus (COVID-19) information service?
Correct Answer: B
Q19.An email cannot send without:
Correct Answer: C
Q20.Which of the following is not a major reason for an Email Bounce?
Correct Answer: D