Showing 1–20 of 212

Q1.NurSultan Nazarbayev was the former president of?

Medium
A Tajikistan
B Kazakastan
C Afghanistan
D None of these
Leadership Changes PPSC 2026

Correct Answer: B

Q2.Initially how many pages of Epstein were published?

Medium
A 20 lac
B 30 lac
C 40 lac
D None of these
Global Politics PPSC 2026

Correct Answer: B

Q3.Cardinal Robert Prevost recently become?

Medium
A President of Italy
B PM of Vatican City
C Pope of Catholic Church
D Father of Jews
Leadership Changes PPSC 2026

Correct Answer: C

Cardinal Robert Prevost was elected as the Pope of the Catholic Church.

Q4.Recently USA picked which Venezuela President on 3 January 2026?

Medium
A Hugo Chávez
B Nicolás Maduro
C Jaime Lusinchi
D Luis Herrera Campins
Global Politics PPSC 2026

Correct Answer: B

On 3 January 2026, the news regarding Venezuela centered on President Nicolás Maduro.

Q5.Kyssm jomart is the President of which country:

Medium
A Afghanistan
B Tajikistan
C Azerbijan
D Kazakastan
Leadership Changes PPSC 2026

Correct Answer: D

Kassym-Jomart Tokayev is the President of Kazakhstan.

Q6.Next mayor Election of London :

Medium
A 4 may 2028
B 5 may 2028
C 6 may 2028
D 7 may 2028
International Elections PPSC 2026

Correct Answer: A

The next London Mayoral election is scheduled for 4 May 2028.

Q7.Who is the current Prime Minister of Bangladesh?

Medium
A Hasina Wajid
B Khalil Ur Rehman
C Tariq Rehman
D Khalida Zia
South Asia PPSC 2026

Correct Answer: C

Tariq Rehman is the current Prime Minister of Bangladesh.

Q8.India recently ordered how many Rafale jet fighters from France?

Medium
A 36
B 114
C 130
D 150
South Asia PPSC 2026

Correct Answer: B

India ordered 114 Rafale jet fighters from France in a recent defense deal.

Q9.Current Secretary of State of USA?

Medium
A Antony Blinken
B Marco Rubio
C Mike Pompeo
D John Kerry
Leadership Changes PPSC 2026

Correct Answer: B

Marco Rubio is the current US Secretary of State.

Q10.Donald Trump succeeded ________ as president.

Medium
A Joe Biden
B Kamala Harris
C Barack Obama
D None of these
Leadership Changes PPSC 2026

Correct Answer: A

Donald Trump succeeded Joe Biden as U.S. President.

Q11.Which country has signed a deal with France to buy 80 French made Rafale fighter jets in December 2021?

Easy
A Saudi Arabia
B United Arab Emirates (UAE)
C Bahrain
D Turkey
Middle East PPSC 2025

Correct Answer: B

Q12.Legislature bill of asylum passed by which country?

Easy
A Nepal
B Australia
C Canada
D USA
Global Politics PPSC 2026

Correct Answer: B

Q13.Which Country conducted first ever elections in october 2021?

Easy
A Yemen
B Qatar
C Ethiopia
D None of these
International Elections PPSC 2026

Correct Answer: B

Q14.Who is the current Vice President of USA?

Easy
A Marco Rubio
B JD Vance
C Kamala Harris
D None of these
Leadership Changes PPSC 2026

Correct Answer: B

Q15.First Muslim mayor of New York to take Oath on Quran?

Hard
A Zohran Mumdani
B Sadiq Khan
C Both
D None of these
Leadership Changes PPSC 2026

Correct Answer: A

Q16.Current President of UAE Sheikh Muhammad Bin Zayed Al Nahyan belongs to?

Hard
A Dubai
B Abu Dhabi
C Muscat
D None of these
Middle East PPSC 2026

Correct Answer: B

Q17.Rohingya Muslims belongs to?

Hard
A Iran
B Myanmar
C Iraq
D None of these
South Asia PPSC 2026

Correct Answer: B

Q18.Bangladesh General Election are schedule to be held on?

Hard
A 12th Feb 2026
B 13th Feb 2026
C 14th Feb 2026
D 15th Feb 2026
International Elections PPSC 2026

Correct Answer: A

Q19.Why was Somali Land was in news in 2025?

Hard
A Israel recognized it
B Due to Fire disaster
C Flood
D None of these
Africa PPSC 2026

Correct Answer: A

Q20.China gave a Peace Plan for the Ukraine war in 2023. How many points were included in China's peace plan?

Medium
A 6
B 10
C 12
D None of these
Global Politics CSS 2026

Correct Answer: C

China's 2023 peace plan for the Ukraine war consisted of 12 points.