Showing 1–20 of 81

Q1.GDP Growth Rate as per SBP in 2025?

Medium
A 3.05
B 2.05
C 1.45
D 2
GDP & Growth PPSC 2026

Correct Answer: A

Q2.The Government of Punjab set the approved Wheat Support Price for 2025?

Medium
A 3500
B 3600
C 3700
D 3800
Economic Reforms PPSC 2026

Correct Answer: A

Q3.What is the share of education in Pakistan budget in the GDP ?

Medium
A 0.8%
B 0.7%
C 0.6%
D 0.5%
Budget & Fiscal Policy PPSC 2026

Correct Answer: A

Pakistan's education spending is around 0.8% of GDP as per the answer key.

Q4.Import of Pakistan during April-June increased by the US Dollars in percentage?

Medium
A 27%-39.65
B 25%-35%
C 20%-37%
D None of these
Trade & Balance of Payments PPSC 2026

Correct Answer: A

Pakistan's imports during April-June increased in the range noted in option A, per the answer key.

Q5.US imposed how much tariff on Pakistan?

Medium
A 20%
B 19%
C 18%
D 17%
Trade & Balance of Payments PPSC 2026

Correct Answer: B

The US imposed a 19% tariff on Pakistan, per the answer key.

Q6.Which company owner purchased major shares of PIA recently?

Medium
A Malik Riaz
B Arif Habib
C Nasir Schon
D Mian Mansha
Economic Reforms PPSC 2026

Correct Answer: B

Arif Habib Group acquired major shares of Pakistan International Airlines (PIA).

Q7.Policy rate given by SBP is?

Hard
A 10.5%
B 10%
C 11%
D 12%
Monetary Policy & SBP PPSC 2026

Correct Answer: A

Q8.IMF's recent package to Pakistan is?

Hard
A Extended Fund Facility
B Sustainable growth
C Sustainable Fund
D None of these
IMF PPSC 2026

Correct Answer: A

Q9.Which is showcased in Pimec Expo 2025?

Hard
A Maritime and Defense innovations
B Air protection innovations
C Land area protection innovations
D None of these
Economic Reforms PPSC 2026

Correct Answer: A

Q10.Inflatable in Pakistan is due to?

Hard
A Inflatable Rubber Dams
B Inflatable Sports goods
C Defense Application
D All of the above
Inflation PPSC 2026

Correct Answer: D

Q11.What is the current Tax to GDP of Ratio of Pakistan?

Hard
A 12%
B 11%
C 10%
D 9%
Taxation & FBR PPSC 2026

Correct Answer: B

Q12.Maximum FDI in Pakistan is from which country?

Hard
A USA
B UK
C China
D France
Trade & Balance of Payments PPSC 2026

Correct Answer: C

Q13.PIA was bought by which group?

Hard
A Arif Habib Group
B Sheikh Group
C Yaseen Group
D None of these
Economic Reforms PPSC 2026

Correct Answer: A

Q14.80% of Textile Exports go to which region /country?

Hard
A EU
B UNO
C UK
D None of these
Trade & Balance of Payments PPSC 2026

Correct Answer: A

Q15.As of 2023, Pakistan is included in the roster of FATF.

Medium
A Black
B Grey
C White
D None of these
Taxation & FBR CSS 2026

Correct Answer: C

As of 2023, Pakistan had been removed from the FATF grey list and placed on the white (compliant) list.

Q16.Pakistan Loan and interest payment in budget 2024-25 are ?

Easy
A Rs. 9.775 trillion
B Rs. 4.775 trillion
C Rs. 3.775 trillion
D Rs. 5.775 trillion
Budget & Fiscal Policy PPSC 2024

Correct Answer: A

Q17.As per IMF sources, Pakistan's GDP growth would be ______ in the year 2022.

Medium
A 3.96
B 3.94
C 3.92
D None of these
GDP & Growth CSS 2022

Correct Answer: D

Correct Answer: None of these.

Q18.Outlay budget of Pakistan for 2024-2025:

Easy
A Rs. 17.77 trillion
B Rs. 18.877 trillion
C Rs. 20.177 trillion
D None of these
Budget & Fiscal Policy PMS 2025

Correct Answer: B

Q19.What development package did Prime Minister Imran Khan announce for Gilgit-Baltistan?

Easy
A 350 Billion
B 360 Billion
C 370 Billion
D None of these
Economic Reforms PPSC 2021

Correct Answer: C

PM Imran Khan announced a Rs. 370 Billion development package for Gilgit-Baltistan.

Q20.An increase in the general price level of goods and services over time is called?

Easy
A Deflation
B Inflation
C Stagflation
D Recession
Budget & Fiscal Policy PMS

Correct Answer: B

Inflation refers to a sustained increase in the general price level.