FILTER BY SUBTOPIC

Showing 181–200 of 1372

Q181.The World's famous bridge "Golden Gate' is located in:

Easy
A New York
B Sydney
C Mexico City
D San Francisco
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q182.What is meant by the term "Bullet Vote'?

Easy
A A vote which is yet to be cast in the election
B Decisive vote in the counting.
C A ballot in which electors confine their interest to a single issue or candidate.
D None of the above
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q183.The display device on a computer ;similar to a television screen is called:

Easy
A Motherboard
B Monitor
C Laptop
D Microprocessor
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q184.___ is a high speed point to point channel for attaching a graphics card to a computer's motherboard, primarily to assist in the acceleration of 3D computer graphics.

Easy
A Graphic Card
B Accelerator Card
C AGP (Accelerator Graphics Port)
D NVIDIA Graphic Resolution Port
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q185.Which of the following file extensions is most commonly associated with graphic card drivers?

Easy
A PNGS
B INF
C XLXS
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q186.The famous Golden Gate Bridge is located in?

Easy
A Chicago
B Los Angeles
C New York
D San Francisco
Other PPSC 2025

Correct Answer: D

Q187.The book "The Trojan Horse" was written by?

Easy
A Dan Brown
B Hammond Innes
C Christopher Morley
D Ernest Hemingway
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q188.USB stands for?

Easy
A united system base
B Universal System Bus
C Universal Serial Bus
D United Serial Board
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q189.How fever prevent infection?

Easy
A kills pathogents directly
B Creates an unfavorable environment for pathogens
C Boosts anitbody production
D increases white blood cell count
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q190.A printout copy is a type of?

Easy
A Editable document
B Hard copy
C Digital file
D Soft copy
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q191.A byte consists of how many bits?

Easy
A 32
B 4
C 8
D 16
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q192.Which app is commonly used to listen to music on computers and phones?

Easy
A Spotify
B Zoom
C Adobe Photoshop
D All of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q193.CAD stands for:

Easy
A Computer aided design
B Computer assisted Design
C Computer Aided documents
D Computer Applied Data
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q194.---------Cripps proposal recommended.

Easy
A Establishment of Indian Union with Domain status
B Establishment of three Dominion Status
C Independence of one state
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q195.The horizontal rows in the periodic table are called?

Easy
A Series
B Groups
C Periods
D Columns
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q196.In Microsoft Word, the word count is displayed on which of the following?

Easy
A Ribbon
B Title bar
C Status bar
D Taskbar
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q197.In Microsoft Word, Which component allows you st margirisindentations, and tabs?

Easy
A Ribbon
B Ruler
C Status Bar
D Task Bar
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q198.To crop an image in Microsoft Word, which of the following steps is correct?

Easy
A Select the image, go to the \"Design\" tab, and click the \"Crop button
B elect the image, navigate to the \"Picture ab, and click the \"Crop\" button
C Select the image, go to the \"Home\" tab. and click the \"Crop button.
D Select the image, go to the \"Home\" tab. and click the \"Crop button.
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q199.hich of the following is NOT a Database Management System (DBMS)?

Easy
A COBOL
B MySQL
C Oracle
D PostgreSQL
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q200.Where are recently deleted files typically stored in a Windows operating system?

Easy
A Task Manager
B Control Panel
C Recycle Bin
D Downloads Folder
Other PPSC 2025

Correct Answer: C