Showing 181–200 of 233

Q181.Idiom Face the music mean:

Easy
A To face consequences of one’s actions
B To bear the Rude behavior of others
C Both
D None of these
Idioms Meaning PPSC 2025

Correct Answer: A

Q182.Idiom Bury the hatch means:

Easy
A To make quarrel
B To make peace
C To bear the conditions
D None of these
Idioms Meaning PPSC 2025

Correct Answer: B

Q183.Idiom call a spade a spade means:

Easy
A to speak in plain terms
B To speak flawed
C To speak Obscure
D None of these
Idioms Meaning PPSC 2025

Correct Answer: A

Q184.Idiom to nip the bud means:

Easy
A to stop something at an early stage
B To continue the things
C To connect the conditions
D None of these
Idioms Meaning PPSC 2025

Correct Answer: A

Q185.Idiom a red letter day means:

Easy
A a very happy or important day
B a bad day
C a bad deed
D None of these
Idioms Meaning PPSC 2025

Correct Answer: A

Q186."A red-letter day" idiom means:

Easy
A A memorable and important or happy day
B A very sad day
C A sorrowful day
D None of these
Idioms Meaning PPSC 2025

Correct Answer: A

Q187.'A bee in one's bonnet' idiom means:

Easy
A Obsession
B Preserverance
C Defence
D None of These
Idioms Meaning PPSC 2025

Correct Answer: A

Q188.proverb: leopard cannot change its__:

Easy
A Place
B Spots
C Value
D None of these
Proverbs PMS 2025

Correct Answer: B

Q189.He was escaped by "Skin of teeth" idiom means:

Easy
A Difficultly
B In hurry
C Narrowly
D None of these
Idioms Meaning PMS 2025

Correct Answer: C

Q190."On cloud nine" idiom:

Easy
A extremely happy
B Rarely
C Death bed
D None of these
Idioms Meaning PPSC 2025

Correct Answer: A

Q191.Break Ground idiom:

Easy
A to kill time
B to initiate a new project
C to win something
D None of These
Idioms Meaning PPSC 2025

Correct Answer: B

Q192.Bandy word idiom:

Easy
A to argue
B to say bad words
C to say wrong words
D All of these
Idioms Meaning PPSC 2025

Correct Answer: A

Q193.Idiom: Call it a day means:

Easy
A Give up
B stop
C quiet
D All of these
Idioms Meaning PPSC 2025

Correct Answer: D

Q194.Idiom: Against the clock means:

Easy
A in a great hurry
B in trouble
C excited
D any of these
Idioms Meaning PPSC 2025

Correct Answer: A

Q195.idiom " Bring Out" means

Easy
A to reveal
B to hide
C to break
D to pride
Idioms Meaning PPSC 2025

Correct Answer: A

Q196.Complete the Idiom Don't judge a book by its?

Easy
A size
B cover
C page
D object
Idioms Meaning PPSC 2022

Correct Answer: B

Cover is the correct factual response to “Complete the Idiom Don't judge a book by its”.

Q197.The meaning of idiom clutches at straw is?

Easy
A Composed
B Desperate
C Anguished
D None of these
Idioms Meaning PPSC 2022

Correct Answer: B

The meaning of idiom clutches at straw is Desperate.

Q198.The Idiom Out of the blue means?

Easy
A Once upon a time
B Higher than sky
C An unexpected way
D Many times
Idioms Meaning PPSC 2022

Correct Answer: C

The Idiom Out of the blue means An unexpected way.

Q199.Idiom As the Crow flies means?

Easy
A Impossible
B Indirect
C Straight
D None of these
Idioms Meaning PPSC 2022

Correct Answer: C

Idiom As the Crow flies means Straight.

Q200.The idiom "To bury the Hatchet" means

Easy
A To make a wrong decision
B To make peace
C To lose something important
D None of these
Idioms Meaning PPSC 2022

Correct Answer: B

The idiom "To bury the Hatchet" means To make peace.