FILTER BY SUBTOPIC

Showing 181–200 of 752

Q181.Out of the word's ten most populated countries, Pakistan is at number

Easy
A 6
B 7
C 9
D 10
General PPSC 2020

Correct Answer: A

Q182.The National Tree of Pakistan is:

Easy
A Chir
B Oak
C Shisham
D Deodar
General PPSC 2020

Correct Answer: D

Q183.The National Animal of Pakistan is

Easy
A Elephant
B Tiger
C Markhor
D None of the above
General PPSC 2020

Correct Answer: C

Q184.Chaudhri Rehmat Ali first used the word 'Pakistan' in his pamphlet Now or Never' in

Easy
A 1933
B 1935
C 1937
D 1938
General PPSC 2020

Correct Answer: A

Q185.How many Public Libraries are in Pakistan?

Easy
A 200
B 204
C 192
D None of these
General PPSC 2020

Correct Answer: C

Q186.In which city the National Library of Pakistan located now?

Easy
A Karachi
B Islamabad
C Lahore
D None of these
General PPSC 2020

Correct Answer: B

Q187.How many digital libraries are there Pakistan?

Easy
A 204
B 220
C 250
D None of these
General PPSC 2020

Correct Answer: A

Q188.Pakistan is not member of one of the following International Organization-identity

Easy
A D-8
B G-7
C G-77
D NAM
General PPSC 2020

Correct Answer: B

Q189.The new Chief Justice of Pakistan is:

Easy
A Justice Jawad S. Khawaja
B Justice Khalil-ur-Rehman Ramdey
C Justice Umar Ata Bandial
D Justice Ijaz Ahmed Ch.
General PPSC 2020

Correct Answer: C

Q190.GSP+ Status for Pakistan has been approved by:

Easy
A UNO
B Common Wealth
C European Union
D None of them
General PPSC 2020

Correct Answer: C

Q191.Amateur World Snooker Championship 2013 had been won by:

Easy
A Thailand
B Brazil
C Spain
D Pakistan
General PPSC 2020

Correct Answer: D

Q192.The number of seats in Pakistan's National Assembly is:

Easy
A 312
B 411
C 342
D 115
General PPSC 2020

Correct Answer: C

Q193.Which is the highest forexearner for Pakistan out of the following commodities?

Easy
A Sugar
B Wheat
C Cotton
D Rice
General PPSC 2020

Correct Answer: C

Q194.The "Salt Range" is located in:

Easy
A Sind
B Baluchistan
C KP
D Punjab
General PPSC 2020

Correct Answer: D

Q195.When did the last Census take place in Pakistan?

Easy
A 1995
B 2017
C 2002
D 2010
General PPSC 2020

Correct Answer: B

Q196.Pakistan's per capital Income stands at:

Easy
A $1,073
B $850
C $1,190
D $1,270
General PPSC 2020

Correct Answer: D

Q197.Pakistan's most Important Industrial sector is:

Easy
A Cement
B Textile
C Fertilizer
D Sports
General PPSC 2020

Correct Answer: B

Q198.Mughal Emperor Humayun's tomb is situated at:

Easy
A Kabul
B Agra
C Delhi
D Banaras
General PPSC 2020

Correct Answer: C

Q199.The most populous Muslim country of the world is:

Easy
A Pakistan
B Ejypt
C Indonasia
D Turkey
General PPSC 2020

Correct Answer: C

Q200.In terms of population,Pakistan position in the world is:

Easy
A 6th
B 7th
C 34th
D 11th
General PPSC 2020

Correct Answer: A