FILTER BY SUBTOPIC

Showing 1981–2000 of 3711

Q1981.Study of words:

Easy
A etymology
B onthrology
C horolgy
D horticulture
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1982.Protein is synthesized by which?

Easy
A Ribosome
B Ribozyme
C both
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1983.Sentence correction:

Easy
A Let us sat in the shadow of trees.
B Let sit on the shadows of trees.
C Let us sit in the shadow of trees.
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1984.Minimum Distance between two points is called:

Easy
A Distance
B Displacement
C Width
D Length
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1985.Vulgar Means:

Easy
A Indecent
B Filthy
C Bad
D All of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1986.If (2,3) then distance from x axis:

Easy
A 1
B 3
C 6
D 8
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1987.Which city contribute most in Punjab GDP?

Easy
A Lahore
B Karachi
C Islamabad
D Faislabad
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1988.Why British Annexed Punjab:

Easy
A Trade routes
B Conquering
C Helping
D All of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1989.Rawal dam is constructed on which year?

Easy
A 1961
B 1971
C 1962
D 1977
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1990.Which winds effect Punjab in winter:

Easy
A Western Disturbances
B Moonsoon
C Eater Winds
D All of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1991.Who is responsible for Province administration:

Easy
A Minister Punjab
B Chief Minister
C Chief Secretary
D All of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1992.NLP language in Chat GPT work for:

Easy
A Text based response
B Any Response
C Voice Response
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1993.How much experience required by Advocate High court to become supreme court judge:

Easy
A 10 Years
B 15 Years
C 18 Years
D 20 Years
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1994.Why Nowruz is celebrated:

Easy
A Beginning of New year
B End of the year
C any event
D None of These
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1995.Right to a fair trial article in Constitution 1973:

Easy
A 1A
B 10A
C 1B
D 2A
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1996.World population:

Easy
A 7 billion
B 8 billion
C 9 billion
D All of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1997.In soft Drinks, solvent used is:

Easy
A Water
B Alchohol
C Syrup
D All of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1998.What will be the punishment if whistle blowers give false information:

Easy
A fine
B imprisonment
C both
D None of These
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1999.Function of pera:

Easy
A make rule which will align with other ruled act
B Act according to his wish
C Act according to the public demand
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2000.Attack on Donald trump in which state?

Easy
A Pennsylvania
B California
C New Jersey
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A