FILTER BY SUBTOPIC

Showing 2021–2040 of 3711

Q2021.The main tribes in North Waziristan are:

Easy
A Utmanzai Wazir
B Dawar
C both
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2022.Who said, 'Child is the father of man'?

Easy
A William Wordsworth
B Anatoly
C Einstein
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2023.Who is the founder of Netscape?

Easy
A Elon Musk
B Jim clark and Marc Andressen
C Garry Cristen
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2024.MI5 Is the secret agency of:

Easy
A USA
B France
C UK
D Germany
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2025.Who founded Indian National army in 1941:

Easy
A Subhas Chandra Bose
B Mohan Singh
C Both
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2026.Formula of sugar is?

Easy
A C12H20O10
B C12H22O11
C C10H22O10
D Any of the above
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2027.Harry Potter written by?

Easy
A AJ styles
B Garry Cristen
C JK Rowling
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2028.In which year Sputnik 1 Launched?

Easy
A 1955
B 1956
C 1957
D 1959
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2029.Cue, bolting and break terms are associated with which game?

Easy
A Snooker
B Billiard
C Carem
D All of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2030.Which language is primarily used in computers?

Easy
A Machine language
B English Language
C Sign Language
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2031.The mass of a body at the center of the earth is?

Easy
A Greater
B Lesser
C Constant
D Varies
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2032.Urdu Ka Phela Noval Nigar Kon Hay?

Easy
A Mirza Ghalib
B Deputy Nazir Ahmed
C Parem Chand
D Mir Taqi
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2033.Mustansar Hussain tarar ka phela naval konsa tha?

Easy
A Khas-o-Khaashaak Zamanay
B Shumshaal Baimesaal
C Shehpar
D Piar ka Phela Sheher
Other PPSC 2025

Correct Answer: D

Q2034.Change voice "Danial is singing a song".

Easy
A Song is sung by Danial
B Song has sung by Danial
C Song is being sung by Danial
D Song is singing by Danial
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2035.The Pitt's India Act was introduced in which year?

Easy
A 1784
B 1886
C 1883
D 1777
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2036.Q10:"No Taxation without Representation " is slogan of which country?

Easy
A France
B USA
C UAE
D Germany
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2037.Radioactivity is measured by?

Easy
A Xerox machine
B odometer
C Thermoluminescent Dosimeters (TLDs)
D Geiger counters
Other PPSC 2025

Correct Answer: D

Q2038.Radiation Wavelength absorbed by leaf is checked by?

Easy
A Spectrometer
B Geiger Counter
C X machine
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2039.The decline of Mughals began after the death of?

Easy
A Babar
B Hamayo
C Shah jahan
D Auragzeb
Other PPSC 2025

Correct Answer: D

Q2040."Pride and Prejudice' was written by

Easy
A George washington
B john ibrahim
C Jane Austen
D Ibrahim Lincoln
Other PPSC 2025

Correct Answer: C