FILTER BY SUBTOPIC

Showing 2061–2080 of 3711

Q2061.Braille education system was introduced by Braille for?

Easy
A Dump
B Blinds
C Handicap
D Labours
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Braille education system was introduced by Blinds.

Q2062.The founder of All India National Congress was?

Easy
A Retired Civil Servant
B Judge
C Congress member
D Congress member
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

The founder of All India National Congress was Judge.

Q2063.Dar-ul-Uloom Deoband was founded by?

Easy
A Maulana Rasheed Ahmed
B Maulana Mehmood-ul-Hassan
C Maulana Hussain Ahmed Madni
D Maulana Muhammad Qasim Nanautawi
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

Dar-ul-Uloom Deoband was founded by Maulana Muhammad Qasim Nanautawi.

Q2064.The study of skin is called?

Easy
A Anatomy
B Trichology
C Dermatology
D Myology
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

The study of skin is called Dermatology.

Q2065.Greek word ceramic is related to

Easy
A Pottery
B Plaster
C Molybdenum
D None of those
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Pottery is the correct factual response to “Greek word ceramic is related to”.

Q2066.The man said to the officer, " Please help me."

Easy
A The man ordered the officer to help him
B The man requested the officer to help him
C The man told the officer to help him
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

The man requested the officer to help him is the correct factual response to “The man said to the officer, " Please help me."”.

Q2067.Now we want to go home. Which mood of verb is used in this sentence?

Easy
A Indicative Mood
B Infinitive Mood
C Imperative Mood
D Subjunctive Mood
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Indicative Mood is the correct factual response to “Now we want to go home. Which mood of verb is used in this sentence”.

Q2068.If in two hours three lawns are being completed. How many lawns will be completed in ten hours?

Easy
A 12 lawns
B 10 lawns
C 15 lawns
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

15 lawns is the correct factual response to “If in two hours three lawns are being completed. How many lawns will be completed in ten hours”.

Q2069.Four people live in a house. There are 22 houses in one street. How many people live in a street?

Easy
A 88
B 78
C 98
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

88 is the correct factual response to “Four people live in a house. There are 22 houses in one street. How many people live in a street”.

Q2070.Till 2017, How many countries were declared nuclear states?

Easy
A 7
B 6
C 8
D 9
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

08 is the correct factual response to “Till 2017, How many countries were declared nuclear states”.

Q2071.Ziarat-e- Tawaf is

Easy
A Wajib
B Farz
C Nafli
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Ziarat-e- Tawaf is Farz.

Q2072.------was the first Muslim who used zero

Easy
A Al-Khawarzim
B Al-Baruni
C Ibn Haitham
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Al-Khawarzim is the correct factual response to “------was the first Muslim who used zero”.

Q2073.Babar defeated /-----in the first Battle of Panipat?

Easy
A Ibrahim Lodhi
B Sher Shah
C Akbar
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Ibrahim Lodhi is the correct factual response to “Babar defeated /-----in the first Battle of Panipat”.

Q2074.Which of the following mountain peaks is called Killer Mountain?

Easy
A Broad Peak
B Godwin Austin
C Raka Poshi
D Nanga Parbat
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

Nanga Parbat is the correct factual response to “Which of the following mountain peaks is called Killer Mountain”.

Q2075.Gulab Devi hospital established in 1934 by?

Easy
A Subhash Chandra
B Bal Gangadhar Tilak
C Mangal Pandey
D Lala Lajpat Rai
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

Lala Lajpat Rai is the correct factual response to “Gulab Devi hospital established in 1934 by”.

Q2076.Muhammad Ali Bogra formula was about?

Easy
A New Constitution
B Equal Representation
C Bengal boundaries
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Equal Representation is the correct factual response to “Muhammad Ali Bogra formula was about”.

Q2077.Von Thunen Model of agriculture was presented in?

Easy
A 1626
B 1526
C 1726
D 1826
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

1826 is the correct factual response to “Von Thunen Model of agriculture was presented in”.

Q2078.The owner of Amazon company is?

Easy
A Jeff Bezos
B Bill Gates
C James Willey
D Steve Jobs
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

The owner of Amazon company is Jeff Bezos.

Q2079.Which calendar was introduced by famous astronomer Omar Khayyam?

Easy
A Persian
B Julian
C Jalali
D Gregorian
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Which calendar was introduced by Jalali.

Q2080.Little boy was dropped on which city of Japan?

Easy
A Osaka
B Hiroshima
C Nagasaki
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Hiroshima is the correct factual response to “Little boy was dropped on which city of Japan”.