FILTER BY SUBTOPIC

Showing 2081–2100 of 3711

Q2081.Who is known to the father of geography?

Easy
A Aristotle
B Herodotus
C Eratosthenes
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Eratosthenes is the correct factual response to “Who is known to the father of geography”.

Q2082.In Gmail we attached?

Easy
A Video
B Audio
C Text
D All of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Text is the correct factual response to “In Gmail we attached”.

Q2083.Haemodialysis means cleaning of?

Easy
A Urine
B Glomerular filtrate
C Blood
D Coelomic Fluid
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Blood is the correct factual response to “Haemodialysis means cleaning of”.

Q2084.elevision radio phone spread signals through?

Easy
A UV waves
B Electromagnetic waves
C Infrared waves
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Electromagnetic waves is the correct factual response to “elevision radio phone spread signals through”.

Q2085.Soap and detergents remove the dirt from clothes due to?

Easy
A Osmosis
B Capillary action
C Lowering of interfacial tension
D Diffusion
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Capillary action is the correct factual response to “Soap and detergents remove the dirt from clothes due to”.

Q2086.Radioactivity measured by which device?

Easy
A Roll counter
B Geiger counter
C Radioactivity meter
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Radioactivity meter is the correct factual response to “Radioactivity measured by which device”.

Q2087.Who proposed the theory of evolution?

Easy
A Herbert Spencer
B Charles Darwin
C Mendel
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Charles Darwin is the correct factual response to “Who proposed the theory of evolution”.

Q2088.The antonyms of Backward?

Easy
A Sluggish
B Dull
C Developed
D Unwillingness
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Developed is the correct factual response to “The antonyms of Backward”.

Q2089.To Poke one's nose into means?

Easy
A To clean one nose
B To take interest in other affairs
C To bury something
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

To Poke one's nose into means To take interest in other affairs.

Q2090.A place where fish are kept is called?

Easy
A Apiary
B Aviary
C Aquarium
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

A place where fish are kept is called Aquarium.

Q2091.To side with means?

Easy
A To reject
B To agree
C To contradict
D To protest
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

To side with means To agree.

Q2092.Once in a blue moon means?

Easy
A Very Rarely
B Very Strangely
C Very Often
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Once in a blue moon means Very Rarely.

Q2093.Frugal: Parsimonious :: ?

Easy
A Poor: Misery
B Joy: Ecstasy
C Rich: Poor
D Love: Hate
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Joy: Ecstasy is the correct factual response to “Frugal: Parsimonious ::”.

Q2094.What is the meaning of Shahadat?

Easy
A Repudiation of infidelity
B Penitence
C Glorification
D Testimony
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

The meaning of Shahadat is Testimony.

Q2095.Who is the Lord of India during 2nd World War?

Easy
A Lord Linlithgow
B Lord Irwin
C Lord Harding
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Lord Linlithgow is the correct factual response to “Who is the Lord of India during 2nd World War”.

Q2096.Warsak dam is situated on river-----?

Easy
A Swat
B Indus
C Kabul
D Chenab
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Kabul is the correct factual response to “Warsak dam is situated on river-----”.

Q2097.Akbar was only----- years old when he was crowned Emperor?

Easy
A 11
B 10
C 11
D 13
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

13 is the correct factual response to “Akbar was only----- years old when he was crowned Emperor”.

Q2098.When Allama Iqbal went for England for higher studies?

Easy
A 1905
B 1900
C 1916
D 1911
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

1905 is the correct factual response to “When Allama Iqbal went for England for higher studies”.

Q2099.Magna Carta is also called?

Easy
A Hunter's commission
B Great charter
C Macaulay Report
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Magna Carta is also called Great charter.

Q2100.Fort William college established in?

Easy
A Hyderabad
B Delhi
C Calcutta
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Calcutta is the correct factual response to “Fort William college established in”.