FILTER BY SUBTOPIC

Showing 2141–2160 of 3711

Q2141.The compounded growth rate is measure by?

Easy
A Harmonic mean
B Arithmetic mean
C Geometric mean
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Geometric mean is the correct factual response to “The compounded growth rate is measure by”.

Q2142.Concentric zone model given by?

Easy
A Burgess
B Ibn-Haitham
C Ibn-baruni
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Burgess is the correct factual response to “Concentric zone model given by”.

Q2143.Social representation is based on?

Easy
A Gender
B Men
C Woman
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “Social representation is based on”.

Q2144.Volga is the main river of?

Easy
A Russia
B Brazil
C Spain
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Russia is the correct factual response to “Volga is the main river of”.

Q2145.The hottest desert of the World is?

Easy
A Arabian Desert
B Sahara Desert
C Arctic Desert
D Cholistan Desert
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

The hottest desert of the World is Sahara Desert.

Q2146.Land sliding occurs due to?

Easy
A Deforestation
B Rain
C Vegetation
D All of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

All of these is the correct factual response to “Land sliding occurs due to”.

Q2147.Which metal is found in liquid state at room temperature?

Easy
A Mercury
B Iron
C Zinc
D Aluminum
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Mercury is the correct factual response to “Which metal is found in liquid state at room temperature”.

Q2148.The process of removing water in the form of vapour from the leaves is called?

Easy
A Respiration
B Nutrition
C Transpiration
D Perspiration
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

The process of removing water in the form of vapour from the leaves is called Transpiration.

Q2149.The names of blood group designated according to?

Easy
A Antibody
B Antigen
C Red blood cells
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Antigen is the correct factual response to “The names of blood group designated according to”.

Q2150.Young: Old: Morning

Easy
A Early
B Late
C Time
D Night
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

Night is the correct factual response to “Young: Old: Morning”.

Q2151.A and B are the same amount of money at first. After A gave B $50, B had 5 times as much money as A had left. How much do A and B have at first?

Easy
A 75$
B 50$
C 100$
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

75$ is the correct factual response to “A and B are the same amount of money at first. After A gave B $50, B had 5 times as much money as A had left. How much do A and B have at first”.

Q2152.In class, one-fourth opted to learn German; four-fifths of the remaining students Italian. Two-thirds of the remaining students decided to learn French and rest Japanese.12 people decided to learn Japanese, how many of them opted for Italian?

Easy
A 136
B 120
C 256
D 144
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

144 is the correct factual response to “In class, one-fourth opted to learn German; four-fifths of the remaining students Italian. Two-thirds of the remaining students decided to learn French and rest Japanese.12 people decided to learn Japanese, how many of them opted for Italian”.

Q2153.If (2x+3) (ax-5) =12x²+bx-15 for all values of x, what is the value of b?

Easy
A 8
B 6
C 10
D 12
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

08 is the result obtained by evaluating the expression in the question.

Q2154.Aaron has 3 times as much money as Josh. If Aaron gives Josh $50, Josh will then have 3 times as much money as Aaron. How much money do two of them have together?

Easy
A 110
B 100
C 150
D 135
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

$100 is the correct factual response to “Aaron has 3 times as much money as Josh. If Aaron gives Josh $50, Josh will then have 3 times as much money as Aaron. How much money do two of them have together”.

Q2155.How many witnesses needed in financial transactions in Islam

Easy
A Three men
B Two men
C Two men and two women
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

The correct number of witnesses needed in financial transactions in Islam is Two men.

Q2156.What was the official language declared in 1956 constitution?

Easy
A Bengali
B Urdu
C Both A & B
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Both A & B is the correct factual response to “What was the official language declared in 1956 constitution”.

Q2157.How much salt reserves Khewra mine are deposited in?

Easy
A 6.5 billion Tons
B 3.5 billion Tons
C 4.5 billion Tons
D 5.5 billion Tons
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

3.5 billion Tons is the correct factual response to “How much salt reserves Khewra mine are deposited in”.

Q2158.Wahga border attached with which city of India?

Easy
A Bangalore
B Amritsar
C Hyderabad
D Surat
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Amritsar is the correct factual response to “Wahga border attached with which city of India”.

Q2159.Third Battle of Panipat fought between?

Easy
A Ahmad Shah Abdali and Marhattas
B Akbar and Hemu
C Babar and Ibrahim Lodhi
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Ahmad Shah Abdali and Marhattas is the correct factual response to “Third Battle of Panipat fought between”.

Q2160.Noor Mahal was built by?

Easy
A Nawab Sadiq III
B Nawab Sadiq II
C Nawab Sadiq IV
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Nawab Sadiq IV is the correct factual response to “Noor Mahal was built by”.