FILTER BY SUBTOPIC

Showing 2161–2180 of 3711

Q2161.Kargil war was fought in which year?

Easy
A 1997
B 1994
C 1999
D 2001
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

1999 is the correct factual response to “Kargil war was fought in which year”.

Q2162.The normal term of office of the United Nation Secretary General is?

Easy
A 5 Years
B 3 Years
C 7 Years
D 8 Years
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

The normal term of office of the United Nation Secretary General is 5 Years.

Q2163.Notre Dame is in which city?

Easy
A Paris
B Rome
C London
D Bern
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Paris is the correct factual response to “Notre Dame is in which city”.

Q2164.How many connotes in globalization concept?

Easy
A P3
B P4
C P5
D P6
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

The correct number of connotes in globalization concept is P4.

Q2165.King Qaboos Bin Said belongs to which country?

Easy
A Iran
B Qatar
C Oman
D Kuwait
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Oman is the correct factual response to “King Qaboos Bin Said belongs to which country”.

Q2166.How many countries are members of Europe Union?

Easy
A 29
B 26
C 27
D 28
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

The correct number of countries are members of Europe Union is 27.

Q2167.The outbreak of Coronavirus initiated as pneumonia of unknown cause in December2019 in?

Easy
A Wuhan
B Beijing
C Tokyo
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Wuhan is the correct factual response to “The outbreak of Coronavirus initiated as pneumonia of unknown cause in December2019 in”.

Q2168.The World Health Organisation (WHO) has recognized the city of------ in the Kingdom of Saudi Arabia, among the world's healthiest cities?

Easy
A Jeddah
B Riyadh
C Al Jubail
D Madina
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

Madina is the correct factual response to “The World Health Organisation (WHO) has recognized the city of------ in the Kingdom of Saudi Arabia, among the world's healthiest cities”.

Q2169.What is the main crop grown in Central Asia?

Easy
A Potato
B Cotton
C Rice
D Barley
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

The main crop grown in Central Asia is Cotton.

Q2170.Which country gifted the status of liberty to the United states of America ?

Easy
A Italy
B Austraila
C France
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

France is the correct factual response to “Which country gifted the status of liberty to the United states of America”.

Q2171.Navagio Beach is in ;

Easy
A Malaysia
B Thailand
C Greece
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Greece is the correct factual response to “Navagio Beach is in ;”.

Q2172.Desert movement is the resultant feature of which process .

Easy
A Deflation
B Dunes
C Weathering
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Weathering is the correct factual response to “Desert movement is the resultant feature of which process.”.

Q2173.Tape speed is measured in :

Easy
A Feet per second
B Inch per second
C Meter per second
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Inch per second is the correct factual response to “Tape speed is measured in :”.

Q2174.Animation means _______

Easy
A Uploading images
B Updating images
C Accelerated static images
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Animation means Accelerated static images.

Q2175.A program represent eight symbols is called .

Easy
A Octal
B Binary
C Decimal
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Octal is the correct factual response to “A program represent eight symbols is called.”.

Q2176.The layer of atmosphere where we live is ;

Easy
A Bio sphere
B Troposphere
C Hydrosphere
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Troposphere is the correct factual response to “The layer of atmosphere where we live is ;”.

Q2177.A place where bees are kept is called.

Easy
A An Apiary
B A mole
C A hive
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

An Apiary is the correct factual response to “A place where bees are kept is called.”.

Q2178.The antontm of diversity is .

Easy
A Unity
B Divergence
C Variance
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Unity is the correct factual response to “The antontm of diversity is.”.

Q2179.Be out of blue means ;

Easy
A Higher than sky
B Once upon a time
C completely unexpected
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Completely unexpected is the correct factual response to “Be out of blue means ;”.

Q2180.Nip in the bud means _______

Easy
A To destroy in the very beginning
B To destroy at the end
C To make use of time
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Nip in the bud means To destroy in the very beginning.