FILTER BY SUBTOPIC

Showing 201–220 of 3711

Q201.I helped him. Here I is:

Easy
A Verb
B Ojbject
C Subject
D Adjective
Other PPSC 2023

Correct Answer: C

Q202.Change voice please pick it up.

Easy
A let it be picked up.
B You are requested to pick it up.
C Let me picked it up
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: A

Q203.My friend and I are going to party. Here I is:

Easy
A Subjective Case
B Genitive Case
C Objective Case
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: A

Q204.What is the sum of the first 5 composite numbers:

Easy
A 25
B 33
C 37
D 43
Other PPSC 2023

Correct Answer: C

Q205.A Sum of money at simple interest amounts to Rs. 815 in 3 years and to Rs. 854 in 4 years.

Easy
A Rs. 650
B Rs. 690
C Rs. 698
D Rs. 700
Other PPSC 2023

Correct Answer: C

Q206.If two times A is equal to three times of B and also equal to four times of C, then A:B:C is:

Easy
A 2:3:4
B 3:4:2
C 4:6:3
D 6:4:3
Other PPSC 2023

Correct Answer: D

Q207.Central National Muhammadans Association was a political Organization founded by Sir Ameer Ali in:

Easy
A 1875
B 1876
C 1877
D 1878
Other PPSC 2023

Correct Answer: C

Q208.Ahmad Shah Abdali launched his early invasion against:

Easy
A Mughals
B Sikhs
C Marhattas
D British
Other PPSC 2023

Correct Answer: A

Q209.Where is the British Library is situated:

Easy
A Paris
B London
C Washington
D New York
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q210.The research study is an eye-opener and attempts to acquaint us with the problem of poor nations,

Easy
A attempted to acquaint
B attempts at acquainting
C attempt at acquaint
D attempting to acquaint
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q211.Which of the following become first Arab country to launch Mars probe:

Easy
A Qatar
B UAE
C Saudi Arabia
D Iran
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q212.Lal Suhanra National Park established in:

Easy
A 1968
B 1972
C 1976
D 1991
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q213.Hegel thought process were based on:

Easy
A Thinking
B Material Exchange
C Both A & B
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: A

Q214.Strait of Malacca is the main shipping channel between Indian and Pacific Oceans. It is located between:

Easy
A Indonesia & Malaysia
B South Korea & North Korea
C England & France
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: A

Q215.Nanga Parbat is in which mountain range ?

Easy
A Koh-e-Safaid
B Karakoram
C Hindu Kush
D Himalayas
Other PPSC 2023

Correct Answer: D

Q216.'Black death' is a name given to ?

Easy
A Cholera
B Cancer
C Plague
D Malaria
Other PPSC 2023

Correct Answer: C

Q217.Solid can be converted directly to the gaseous state. This process is known as ?

Easy
A Sulfuric acid
B Sublimation
C Condensation
D Acetic Acid
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q218.The acid used in a car battery is ?

Easy
A Sulfuric acid
B Nitric acid
C Hydrochloric acid
D Acetic Acid
Other PPSC 2023

Correct Answer: A

Q219.Which theory revolutionized the idea of Space and Time?

Easy
A Theory of special relativity
B Classical field theory
C Classical mechanics
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: A

Q220.A part of a word that can be pronounced separately ?

Easy
A Sibilant
B Particle
C Syllable
D Letter
Other PPSC 2023

Correct Answer: C