Showing 201–220 of 342

Q201.Who was the writer of Asar-ul- Snadeed

Easy
A Sir Sayed Ahmad Khan
B Abdul Kalam Azad
C Choudhry Rehmat Ali
D Allama Iqbal
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q202.The fastest test hundred was scored by :

Easy
A Brendon McCullum
B Shane Warne
C Steve Waugh
D Sunill Gavaskar
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q203.The Headmaster of Food and Agriculture Organization(FAO)is located in:

Easy
A Brussels
B Berlin
C Rome
D Washington
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q204.Which UN body deals with Population problems ?

Easy
A UNFPA
B UNICEF
C UNESCO
D UNDP
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q205.Who Wrote' Hard Times' and A tale of two Cities ?

Easy
A John Milton
B Charles Dickens
C John Webster
D Daniel Defoe
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q206.Who was the first women in space?

Easy
A VelentinaTersehkova
B Jerrie Cobb
C Cady Coleman
D Peggy whitson
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q207.A mumy was discovered near Iranian capital was of:

Easy
A Raza Shah Pehlvi
B Ahmad Shah qajar
C Muzaffar-ud- Din
D None of these
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q208.Meister Eckhart was :

Easy
A An italian Preacher
B A German Theologian
C A Greek Philosopher
D A Chinese Freedom Fighter
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q209.Who initiated the Silk Letter Movement (Resmi Rumaal Tehreek) ?

Easy
A Mehmood-ul- Hassan
B Fakhar-u-Din Niazmi
C Maulana Zafar Ali
D shabeer Ahmad Usmani
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q210.Which international organization is dealing with crime, and corruption?

Easy
A IMF
B AUNHCR
C World Bank
D UNODC
United Nations PPSC 2025

Correct Answer: D

Q211.Microscopic organisms were discovered by?

Easy
A Zacharias Janssen
B Galileo
C Antonie van Leeuwenhoek
D Robert Hooke
United Nations PPSC 2025

Correct Answer: C

Q212."He got angry and hang up" what does "Hang up" mean?

Easy
A To wait
B To continue walking
C To get excited
D To disconnect
United Nations PPSC 2025

Correct Answer: D

Q213.Who is the first secretary general of OIC?

Easy
A Ekmeleddin Ihsanoglu
B Tunku Abdul Rahman
C Habib Chatti
D Hamid Algabid
United Nations PPSC 2025

Correct Answer: B

Q214.Early human fossils of Homo erectus first discovered in Asia were found in?

Easy
A Zhoukoudian, China
B Olduvai Gorge, Tanzania
C Central Java, Indonesia
D Hadar, Ethiopia
United Nations PPSC 2025

Correct Answer: C

Q215.A short poem or conclusion written at the end of a story is called?

Easy
A Monologue
B Prologue
C Dialogue
D Epilogue
United Nations PPSC 2025

Correct Answer: D

Q216.Who discovered penicillin, the first widely used antibiotic?

Easy
A Robert Koch
B Louis Pasteur
C Alexander Fleming
D Edward Jenner
United Nations PPSC 2025

Correct Answer: C

Q217.When was the Food and Agricultu Organization (FAO) established?

Easy
A 1949
B 1919
C 1943
D 1945
United Nations PPSC 2025

Correct Answer: D

Q218.1. When was the World Trade Organization (WTO) established?

Easy
A 1991
B 1985
C 1995
D 2000
United Nations PPSC 2025

Correct Answer: C

Q219.Archimedes was a____?

Easy
A Egyptian philosopher
B Roman architect
C Greek mathematician
D Persian astronomer
United Nations PPSC 2025

Correct Answer: C

Q220.Where is H.Q of SAARC ?

Easy
A Dhaka
B Khatmandu
C Geneva
D None of these
United Nations PPSC 2025

Correct Answer: B