FILTER BY SUBTOPIC

Showing 201–220 of 748

Q201.How many members were there in Simon commission?

Medium
A 6Member
B 7 Member
C 8 Member
D 9Member
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q202.3y=1/9, Find y?

Medium
A -2
B 3
C 2
D -3
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q203.From a point 5 cm away from the center of circle, a tangent of 4 cm is drawn to the circle ne radius of the circle?

Medium
A 3 cm
B 2 cm
C 4 cm
D 5 cm
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q204.Solve 4/5 -3/7?

Medium
A 8/12
B 13/35
C 29/35
D 1/35
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q205.x / 6 = x + 12/42 what is the value of 6 / (x')?

Medium
A 9
B 1
C 3
D 5
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q206.Solve: Solve + Log7x?

Medium
A log 3 * 7x ^ 2
B log 21x (C) log 3 * 7x ^ 2
C log_3(7x)
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: D

Q207.n a race, if A beats B by 50m or 10 seconds, then how long does it take A to finish the race?

Medium
A 210 sec
B 180 sec
C 190 sec
D 200 sec
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q208.A two-digit number is such that the digit in the ones place is 2.5 times the digit in the tens place, and the difference between the number and its reverse is 25. Find the number?

Medium
A 72
B 25
C 52
D 27
Other PPSC 2025

Correct Answer: D

Q209.f a man were to sell his chair for RS: 720. He would lose 25% to gain 25% he should sell it for?

Medium
A 1200
B 900
C 1000
D 960
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q210.On March 21, 2006, Pakistan successfully test-fired a cruise missile with a range of?

Medium
A 1000 km
B 300 km
C 500 km
D 700 km
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q211.Given f(x) = 3x ^ 2 + 2x + 4 what is the value of f(3)?

Medium
A 34
B 40
C 42
D 37
Other PPSC 2025

Correct Answer: D

Q212.The expression is: n - 1 ^ 2 + 1 ^ 3 +1^ 3 ....1^ 50 What is the simplified form of expression?

Medium
A n + 51
B n + 49
C n + 50
D n + 1
Other PPSC 2025

Correct Answer: D

Q213.Simplify the expression: 2 ^ 2 + |2| + |- 2| - 2 ^ 2?

Medium
A 8
B 6
C 4
D 2
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q214.1 micrometer (um) is equal to how many meters?

Medium
A 10⁻¹² meters
B 10⁻³ meters
C 10⁻⁶ meters
D 10⁻⁹ meters
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q215.If x + 1 is a factor of 2x ^ 2 + kx then the value of k is

Medium
A 2
B 1
C -2
D -1
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q216.what is the length of the Durand Line: the www between Pakistan and Afghanistan?

Medium
A 1650km
B 1850 KM
C 2661 KM
D 2876 KM
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q217.When wa was the conditional peace agreement signed between the US and the Taliban?

Medium
A April 25, 2019
B January 15, 2020
C February 29, 2020
D March 10, 2020
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q218.What is the height of Tirich Mir?

Medium
A 7,021 meters
B 8,126 meters
C 8.611 meters
D 7,708 meters
Other PPSC 2025

Correct Answer: D

Q219.What is 17% GST on 1,087,500?

Medium
A 185000
B 172,000
C 184,875
D 180500
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q220.Current literacy rate of Pakistan is?

Medium
A 60%
B 70%
C 80%
D 90%
Other PPSC 2025

Correct Answer: A