Showing 201–220 of 320

Q201.CASA 1000 connect Pakistan to which countries?

Easy
A Kyrgyzistan and Tajikistan
B Afghanistan
C Iran
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2025

Correct Answer: A

Q202.Pakistan fired which ground to ground missile to India in recent clashes:

Easy
A Al-Fateah
B Ghazi
C Badar
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2025

Correct Answer: A

Q203.Pakistan Made its first Satellite with the help of China in 1990 Name:

Easy
A Badr-4
B Badr-3
C Badr-2
D Badr-1
Kashmir Issue PPSC 2025

Correct Answer: D

Q204.Which aircraft/jet of Pakistan destroyed Indian Raffles:

Easy
A J10
B J11
C J12
D J13
Kashmir Issue PPSC 2025

Correct Answer: A

Q205.1st USA Economic Aid to Pakistan:

Easy
A 1951
B 1952
C 1953
D 1954
Kashmir Issue PPSC 2025

Correct Answer: A

Q206.Green Line between Pakistan and India is associated with?

Easy
A Redclif Line
B LOC
C Sir Creek
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2025

Correct Answer: C

Q207.which country is located on Eastern Side of Pakistan

Easy
A China
B Iran
C India
D Afghanistan
Kashmir Issue PPSC 2025

Correct Answer: C

Q208.The 1992 Cricket World Cup was won by which country?

Easy
A England
B Australia
C Pakistan
D India
Kashmir Issue PPSC 2025

Correct Answer: C

Q209.Pakistan shares its longest border with the country

Easy
A China
B Afghanistan
C Iran
D Tajkistan
Kashmir Issue PPSC 2025

Correct Answer: B

Q210.Which country is located in West of Pakistan?

Easy
A China
B Afghanistan
C India
D Iran
Kashmir Issue PPSC 2025

Correct Answer: B

Q211.Pakistan purchased which jets from China:

Easy
A J17
B J35
C JF17
D S400
Kashmir Issue PPSC 2025

Correct Answer: B

Q212.Tolo is:

Easy
A Afghanistan TV channel
B Pakistan TV channel
C Bangladesh TV channel
D Azerbaijan TV channel
Kashmir Issue PPSC 2025

Correct Answer: A

Q213.Scribe hotel is owned by which country:

Easy
A Pakistan
B India
C China
D None of These
Kashmir Issue PPSC 2025

Correct Answer: A

Q214.Tambora Volcano in which country:

Easy
A China
B Indonesia
C Pakistan
D None of These
Kashmir Issue PPSC 2025

Correct Answer: B

Q215.Book: Modern Muslim of India and Birth of Pakistan by:

Easy
A S M IKRAM
B S mahmood
C M A Najafi
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2025

Correct Answer: A

Q216.Potala palace is located in?

Easy
A Ahemdabad, India
B Karachi, Pakistan
C Lhasa, Tibeet
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2025

Correct Answer: C

Q217.When did Ayub Khan visit China?

Easy
A 1965
B 1970
C 1971
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2025

Correct Answer: A

Q218.Kashgar is the city of?

Easy
A Pakistan
B India
C China
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2025

Correct Answer: C

Q219.Last Viceroy of India?

Easy
A Lord MounTbatten
B Lord Inglis
C Lord Canning
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2025

Correct Answer: A

Q220.Which country is on east side of Pakistan?

Easy
A Afghanistan
B China
C India
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2025

Correct Answer: C