FILTER BY SUBTOPIC

Showing 2181–2200 of 3711

Q2181.Yeoman's service

Easy
A Convert
B Congested
C Concluded
D excellent service
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

Excellent service is the correct factual response to “Yeoman's service”.

Q2182.The average marks of four subjects is 120 . if 33 was misread as 13 during the calculation , what will be the correct average ?

Easy
A 122
B 125
C 128
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

125 is the correct factual response to “The average marks of four subjects is 120. if 33 was misread as 13 during the calculation, what will be the correct average”.

Q2183.When was the Montagu Chelmsford reforms were introduced in India ?

Easy
A 1909
B 1912
C 1919
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

1919 is the correct factual response to “When was the Montagu Chelmsford reforms were introduced in India”.

Q2184.PTI secured how many votes in Kashmir Election.

Easy
A 21
B 23
C 25
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

25 is the correct factual response to “PTI secured how many votes in Kashmir Election.”.

Q2185.When kargil War incident occurred .

Easy
A 1997
B 1998
C 1999
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

1999 is the correct factual response to “When kargil War incident occurred.”.

Q2186.Which Muslim ruler established Delhi Sultanate ?

Easy
A Qutbudin Aibak
B Sher Shah Suri
C Razia Sultana
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Qutbudin Aibak is the correct factual response to “Which Muslim ruler established Delhi Sultanate”.

Q2187.Who won the third battle of Pani Pat in 1761 .

Easy
A Shuja
B Hemu
C Salman
D Ahmad Shah Abdali
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

Ahmad Shah Abdali is the correct factual response to “Who won the third battle of Pani Pat in 1761.”.

Q2188.Jeo Biden was elected senator from which state of US ?

Easy
A Alaska
B Delaware
C Pennsylvania
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Delaware is the correct factual response to “Jeo Biden was elected senator from which state of US”.

Q2189.Sadiq khan elected mayor London for the

Easy
A First time
B Second time
C Third time
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Second time is the correct factual response to “Sadiq khan elected mayor London for the”.

Q2190.Which country built cruise submarine threatening US ?

Easy
A North Korea
B Israel
C Iran
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

North Korea is the correct factual response to “Which country built cruise submarine threatening US”.

Q2191.Which country joined UNO in 2006.

Easy
A Bosnia
B Taiwan
C Montenegro
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Montenegro is the correct factual response to “Which country joined UNO in 2006.”.

Q2192.The real name of Ibn Taymiyyah is ;

Easy
A Zaki-ud-din
B Taqi-ud-din
C Naqi-ud- din
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Taqi-ud-din is the correct factual response to “The real name of Ibn Taymiyyah is ;”.

Q2193.Who coined UNO name .

Easy
A Truman
B FD Roosevelt
C Churchill
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

FD Roosevelt is the correct factual response to “Who coined UNO name.”.

Q2194.Which city built primarily for capital ?

Easy
A Constantinople
B New York
C London
D Islamabad
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

Islamabad is the correct factual response to “Which city built primarily for capital”.

Q2195.Which country threatened to quit NPT deal ?

Easy
A Russia
B Iran
C Israel
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Iran is the correct factual response to “Which country threatened to quit NPT deal”.

Q2196.Lunar Sea refers to_____

Easy
A A dark plain on the moon
B A small sea on the moon
C A light water body illuminated by the moon-light
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Lunar Sea refers toA dark plain on the moon.

Q2197.Alpine glaciers are also called

Easy
A Lowland
B Valley glacier
C Upland
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Alpine glaciers are also called Valley glacier.

Q2198.Latency time is

Easy
A Time to spin the needed data under head
B Time to spin data under sector
C Time to spin the needed data under track
D All of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Latency time is Time to spin the needed data under head.

Q2199.Times new roman, Arial are examples of

Easy
A Font style
B Font format
C Font design
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Font style is the correct factual response to “Times new roman, Arial are examples of”.

Q2200.Myopia is a disease connected with

Easy
A Brain
B Eyesight
C Ears
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Eyesight is the correct factual response to “Myopia is a disease connected with”.