FILTER BY SUBTOPIC

Showing 2201–2220 of 3711

Q2201.A person of which of the following blood groups is called a universal donor

Easy
A A
B AB
C B
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “A person of which of the following blood groups is called a universal donor”.

Q2202.The green eyed monster' means

Easy
A Hatred
B An animal with green eyes
C to get into trouble
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

The green eyed monster' means None of these.

Q2203.Once in a blue moon means

Easy
A Very Rarely
B Very Strangely
C Very Often
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Once in a blue moon means Very Rarely.

Q2204.Choose the correct punctuated sentence

Easy
A Mr. Nouman Alvi is the doctor in this town
B Mr, Nouman Alvi is the doctor in this town
C Mr Nouman Alvi is the doctor in this town
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Mr. Nouman Alvi is the doctor in this town is the correct factual response to “Choose the correct punctuated sentence”.

Q2205.A shopkeeper purchases 5 cartoons in 105 rupees and 8 cartoons in 155 rupees. If a cartoon contains 5 items, then average price per item is

Easy
A 4.5
B 4.2
C 4.75
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

A shopkeeper purchases 5 cartoons in 105 rupees and 8 cartoons in 155 rupees. If a cartoon contains 5 items, then average price per item is None of these.

Q2206.The average of the first five multiples of 9 is

Easy
A 27
B 20
C 28
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

The average of the first five multiples of 9 is 27.

Q2207.Current Governor of Gilgit-Baltistan is

Easy
A Jalal Hussain Maqpoon
B Aftab Haider
C Barjees Tahir
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Current Governor of Gilgit-Baltistan is Jalal Hussain Maqpoon.

Q2208.Who is the current governor of Khyber Pakhtunkhwa (KPK)

Easy
A Sardar Mehtab
B Iqbal Zafar Jhagra
C Shah Farman
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Shah Farman is the correct factual response to “Who is the current governor of Khyber Pakhtunkhwa (KPK)”.

Q2209.Who is the Current Secretary of State of USA

Easy
A Mark Esper
B Mike Pompeo
C Antony J. Blinken
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Antony J. Blinken is the correct factual response to “Who is the Current Secretary of State of USA”.

Q2210.Who is the current Chairman of NEPRA

Easy
A Nasir Aziz
B Afzal Kamal
C Qamar Shams
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “Who is the current Chairman of NEPRA”.

Q2211.Last decade of Ramzan is known as

Easy
A Kindness
B Freedom from hell
C Forgiveness
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Last decade of Ramzan is known as Freedom from hell.

Q2212.Who is known as Boom Boom

Easy
A Shahid Afridi
B Shoaib Akhtar
C Muhammad Amir
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Shahid Afridi is the correct factual response to “Who is known as Boom Boom”.

Q2213.Who was the first ruler of the Slave Dynasty

Easy
A Qutubuddin Aibak
B Sultan Ghouri
C Balban
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Qutubuddin Aibak is the correct factual response to “Who was the first ruler of the Slave Dynasty”.

Q2214.The last ruling family of Delhi sultanate was

Easy
A Khilji
B Tughlaq
C Mamluk
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

The last ruling family of Delhi sultanate was None of these.

Q2215.Shah Wali Ullah born in

Easy
A 1705
B 1703
C 1707
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

1703 is the correct factual response to “Shah Wali Ullah born in”.

Q2216.Shah Jahanabad was built by

Easy
A Shah Jahan
B Aurangzeb
C Jahangir
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Shah Jahan is the correct factual response to “Shah Jahanabad was built by”.

Q2217.Who played the leading role in drama Waris

Easy
A Mehboob Alam
B Farhan Ali
C Shafi Muhammad
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Mehboob Alam is the correct factual response to “Who played the leading role in drama Waris”.

Q2218.Round Table Conferences held in

Easy
A Delhi
B London
C Calcutta
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

London is the correct factual response to “Round Table Conferences held in”.

Q2219.The Muslim invaded Spain in

Easy
A 711 C.E
B
C E B. 701 C. E C. 717 C. E
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

711 C.E is the correct factual response to “The Muslim invaded Spain in”.

Q2220.Russia annexed the Crimean Peninsula from Ukraine in

Easy
A 2014
B 2011
C 1016
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

2014 is the correct factual response to “Russia annexed the Crimean Peninsula from Ukraine in”.