FILTER BY SUBTOPIC

Showing 2261–2280 of 3711

Q2261.He is looking for accommodation----- flat or shared house?

Easy
A till
B Until
C Neither
D Either
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

Either is the correct factual response to “He is looking for accommodation----- flat or shared house”.

Q2262.The average income of A and B is 50000 and average income of B and C is 60000 and Average income of A and C is 55000. What is the income of B?

Easy
A 55000
B 45000
C 65000
D 750000
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

55000 is the correct factual response to “The average income of A and B is 50000 and average income of B and C is 60000 and Average income of A and C is 55000. What is the income of B”.

Q2263.In how many ways 2 students can be chosen from the class of 20 students?

Easy
A 180
B 190
C 240
D 390
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

190 is the correct factual response to “In how many ways 2 students can be chosen from the class of 20 students”.

Q2264.A carpenter lays x bricks per hour for y hours and then lays x/2 bricks for 2y more hours. In terms of x and y, ho how many bricks did he lay in total?

Easy
A 2xy
B xy
C 3xy
D 4xy
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

2xy is the correct factual response to “A carpenter lays x bricks per hour for y hours and then lays x/2 bricks for 2y more hours. In terms of x and y, ho how many bricks did he lay in total”.

Q2265.Which community is targeted in Balouchistan?

Easy
A Balouch
B Pashtun
C Hazara
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Hazara is the correct factual response to “Which community is targeted in Balouchistan”.

Q2266.How many angels helped the Muslim in Battle of Badr

Easy
A 1000
B 700
C 3000
D 5000
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

The correct number of angels helped the Muslim in Battle of Badr is 5000.

Q2267.Siam center is in?

Easy
A Rome
B Istanbul
C Bangkok
D New York
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Bangkok is the correct factual response to “Siam center is in”.

Q2268.Israel snatched 'Golan Heights' in 1967 from?

Easy
A Jordan
B Syria
C Lebanon
D Egypt
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Syria is the correct factual response to “Israel snatched 'Golan Heights' in 1967 from”.

Q2269.Russia signed Warsaw pact in?

Easy
A 1955
B 1950
C 1960
D 1980
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

1955 is the correct factual response to “Russia signed Warsaw pact in”.

Q2270.The accords between Israel and PLO are named as?

Easy
A Camp David Accord
B Abraham Accord
C Oslo Accord
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Oslo Accord is the correct factual response to “The accords between Israel and PLO are named as”.

Q2271.Which of the following river is formed by the confluence of Euphrates and Tigris?

Easy
A Khabur
B Nile River
C Shatt-al-Arab
D Yarmouk
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Shatt-al-Arab is the correct factual response to “Which of the following river is formed by the confluence of Euphrates and Tigris”.

Q2272.When China joined World Trade Organization?

Easy
A 2001
B 2000
C 2002
D 2003
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

2001 is the correct factual response to “When China joined World Trade Organization”.

Q2273.The Responsibility to Protect is international?

Easy
A Responsibility
B Law
C Norm
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Norm is the correct factual response to “The Responsibility to Protect is international”.

Q2274.In North America which is not the state of USA?

Easy
A Florida
B Alaska
C California
D Paraguay
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

Paraguay is the correct factual response to “In North America which is not the state of USA”.

Q2275.Silk was first made by?

Easy
A China
B Germany
C Italy
D Japan
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

China is the correct factual response to “Silk was first made by”.

Q2276.The Battle of Saragarhi in Afghanistan is named as?

Easy
A Street battle
B Guerrilla battle
C Last-stand battle
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Last-stand battle is the correct factual response to “The Battle of Saragarhi in Afghanistan is named as”.

Q2277.Aleem Dar broke record of most Test matches as an umpire?

Easy
A Steve Bucknor
B Billy Bowden
C Kumar Dharmasena
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Steve Bucknor is the correct factual response to “Aleem Dar broke record of most Test matches as an umpire”.

Q2278.Shah Wali Ullah persuaded Ahmad Shah Abdali to fight against?

Easy
A Sikhs
B Marathas
C British
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

British is the correct factual response to “Shah Wali Ullah persuaded Ahmad Shah Abdali to fight against”.

Q2279.The first invasion of Mahmud Ghaznvi was in?

Easy
A 1000 AD
B 900 AD
C 1100 AD
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

1100 AD is the correct factual response to “The first invasion of Mahmud Ghaznvi was in”.

Q2280.Tahzeeb-ul-Akhlaq magazine published in?

Easy
A 1875
B 1865
C 1870
D 1880
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

1870 is the correct factual response to “Tahzeeb-ul-Akhlaq magazine published in”.