FILTER BY SUBTOPIC

Showing 2361–2380 of 3711

Q2361.Where is Bathsheba Beach?

Easy
A Greece
B Barbados
C Australia
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Bathsheba Beach is located in Barbados.

Q2362.Israel occupied East Jerusalem in?

Easy
A 1967
B 1969
C 1971
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

1967 is the correct factual response to “Israel occupied East Jerusalem in”.

Q2363.who said "All history is the history of class struggle?

Easy
A Vico
B Rousseau
C Kant
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “who said "All history is the history of class struggle”.

Q2364.in the ocean basin reliefis gently sloping relatively shallow submerged at plain of subcontinent?

Easy
A Continental shelf
B Continental rise
C Continental slope
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Continental shelf is the correct factual response to “in the ocean basin reliefis gently sloping relatively shallow submerged at plain of subcontinent”.

Q2365.Modification of stationery barchans results in the formation of?

Easy
A Parabolic
B Seif
C Dune
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Parabolic is the correct factual response to “Modification of stationery barchans results in the formation of”.

Q2366.The area between rivers Jhelum and Chenab is called?

Easy
A Rachna Doab
B Chaj Doab
C Sindh Sagar
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

The area between rivers Jhelum and Chenab is called Chaj Doab.

Q2367.Which is used for ON/OFF?

Easy
A Fuse
B Switch
C Breaker
D All of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Switch is the correct factual response to “Which is used for ON/OFF”.

Q2368.Which of the following is used in optical fibre?

Easy
A Glass thread
B Glass particles
C Tiny particles
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Glass thread is used in optical fibre.

Q2369.Choose the correct one?

Easy
A A series of lectures was delivered
B A series of lectures were delivered
C A series of lecture was delivered
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

A series of lectures was delivered is the correct factual response to “Choose the correct one”.

Q2370.He sat the shadow of mango tree

Easy
A on
B under
C onto
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Under is the correct factual response to “He sat the shadow of mango tree”.

Q2371.If you come across my keys, bring it to me, can you?

Easy
A don't you
B isn't you
C can't you
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “If you come across my keys, bring it to me, can you”.

Q2372.He said to me, "where will you spend this night"?

Easy
A He asked me where I would spend that night
B He asked me where I will spend that night
C He asked me where I would spend this night
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

He asked me where I would spend that night is the correct factual response to “He said to me, "where will you spend this night"”.

Q2373.When 52416 is divided by 312, the quotient is 168. What will be the quotient when 52.416 is divided by 0.0168?

Easy
A 3.12
B 312
C 3120
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

3120 is the correct factual response to “When 52416 is divided by 312, the quotient is 168. What will be the quotient when 52.416 is divided by 0.0168”.

Q2374.The value of log5 (125)(625)/25 is equal to?

Easy
A 725
B 64
C 5
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

The value of log5 (125)(625)/25 is equal to 05.

Q2375.Anna Molka Ahmed was a famous?

Easy
A Dramatist
B Film maker
C Painter
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Painter is the correct factual response to “Anna Molka Ahmed was a famous”.

Q2376.Who is current chairman of Federal Public Service Commission?

Easy
A Malik Zafar Iqbal
B Zahid Saeed
C Haseeb Athar
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Zahid Saeed is the correct factual response to “Who is current chairman of Federal Public Service Commission”.

Q2377.The word uttered before Nimaz is called

Easy
A Azan
B Takbeer-e-Tahreema
C Tashhad
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

The word uttered before Nimaz is called Takbeer-e-Tahreema.

Q2378.Dars-e-Nizamia was established during the reign of?

Easy
A Akbar
B Babar
C Humayoun
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “Dars-e-Nizamia was established during the reign of”.

Q2379.When diarchy was introduced in Sub-continent?

Easy
A 1919
B 1909
C 1916
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

1919 is the correct factual response to “When diarchy was introduced in Sub-continent”.

Q2380.Who founded Jamat-e-Islami?

Easy
A Maula Abul Hassan Ali Nudvi
B Syed Abul Ala Maududi
C Hussain Ahmad
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Syed Abul Ala Maududi is the correct factual response to “Who founded Jamat-e-Islami”.