Showing 221–233 of 233

Q221.Select the correct meaning of the idiom from the given options. To cut a sorry figure mean

Easy
A to cut short
B to feel sorry
C to criticize
D None of these
Idioms Meaning PPSC 2021

Correct Answer: B

To cut a sorry figure' means to make a poor/embarrassing impression, closest to 'to feel sorry'.

Q222.Give the meaning of idiom To get cold feet

Easy
A to run for life
B to be afraid
C to fail sick
D None of these
Idioms Meaning PPSC 2021

Correct Answer: B

To get cold feet' means to become afraid or hesitant before doing something.

Q223.Complete the following proverbial or idiomatic phrase with correct option Familiarity breeds ____

Easy
A Contempt
B Enmity
C Love
D None of these
Proverbs PPSC 2021

Correct Answer: A

Familiarity breeds contempt' is the well-known proverb.

Q224.What does “sick of life” mean?

Easy
A Confined to bed
B Living miserable life
C Living tired life
D None of these
Idioms Meaning PPSC 2021

Correct Answer: B

He is sick of life' means he is living a miserable/weary life.

Q225.Complete the proverb: “A new broom ___.”

Easy
A creat mess
B sweeps clean
C sweep out
D None of these
Proverbs PPSC 2021

Correct Answer: B

The proverb is 'A new broom sweeps clean.'

Q226.What does “a month of Sundays” mean?

Easy
A Won't happen
B Extremely long time
C Never imagined
D None of these
Idioms Meaning PPSC 2021

Correct Answer: B

A month of Sundays' means an extremely long time.

Q227.What does “to die in harness” mean?

Easy
A die in sickly manner
B Died in Exile
C to die while still working
D None of these
Idioms Meaning PPSC 2021

Correct Answer: C

To die in harness' means to die while still actively working.

Q228.The idiom “out and out” means:

Easy
A Completely
B Miss out
C Long for something
D None of these
Idioms Meaning PPSC 2021

Correct Answer: A

“Out and out” means completely or thoroughly.

Q229.My friend is a couch potato. What does the idiom/phrase " couch potato" means?

Easy
A Active person
B Busy person
C Lazy person
D None of these
Idioms Meaning PPSC 2021

Correct Answer: C

Couch potato' refers to a lazy, inactive person who watches a lot of TV.

Q230.Idiom Scratch Someone's back means•

Easy
A Backbiting Someone
B Give Someone a favor
C Find Flaws in someone's work
D None of the these
Idioms Meaning PPSC 2021

Correct Answer: B

Scratch someone's back' means to do someone a favor (often expecting one in return).

Q231.Guess the closest possibe meaning of the given idiom from the options given below: Led astray

Easy
A Misguided
B Lose the job
C Killed
D None of these
Idioms Meaning PPSC 2021

Correct Answer: A

Led astray' means misguided or led into wrong behavior.

Q232.Guess the closest possible meaning of the given idiom from the options given below; Cut the mustard

Easy
A To leave the job
B To get injurd
C To come up to expectations
D None of these
Idioms Meaning PPSC 2021

Correct Answer: C

Cut the mustard' means to meet expectations or come up to the required standard.

Q233.Choose the correct meaning of idiom: "Spill the beans"

Easy
A To mischave
B To reveal a secret
C To talk irrelevant
D None of these
Idioms Meaning PPSC 2021

Correct Answer: B

Spill the beans' means to reveal a secret.