Showing 221–240 of 933

Q221.Incision: Scalpel ::_____:_______?

Easy
A Hospital: Patient
B Furrow: Plow
C Cut: Saw
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2023

Correct Answer: B

Q222.A bad workman______with his tools.

Easy
A Fights
B Quarrels
C Plays
D Works
Fill in the Blanks PPSC 2023

Correct Answer: B

Q223.He deals______ furniture?

Easy
A at
B on
C in
D with
Fill in the Blanks PPSC 2023

Correct Answer: C

Q224.Amendments to the Constitution are made through the Parliament, where a_____ majority and voting is required in both houses for a constitutional amendment to take its effect, in accordance to the Constitution?

Easy
A Two-Fifth
B Single
C Two-Third
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2023

Correct Answer: C

Q225.Khyber is a ________.

Easy
A Pass
B Mountain
C Road
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2023

Correct Answer: A

Q226._______is the state of the atmosphere at a particular place and time.

Easy
A Climate
B Weather
C Season
D Atmosphere
Fill in the Blanks PPSC 2023

Correct Answer: B

Q227.He _______ his work before my father arrived.

Easy
A has finished
B have finished
C had finished
D was finished
Fill in the Blanks PPSC 2023

Correct Answer: C

Q228.Slow and steady ______ the race.

Easy
A win
B wins
C won
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2023

Correct Answer: B

Q229.___ is the capital of Fiji?

Easy
A Loma
B Suva
C Vientiane
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2020

Correct Answer: B

Q230.Akosombo Dam is constructed on Volta River in_____

Easy
A Niger
B Egypt
C Ghana
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2020

Correct Answer: C

Q231.Fill in the blank with a suitable Article: Please close ___________Window. It's cold in here.

Easy
A A
B An
C The
D Article not required
Fill in the Blanks PPSC 2020

Correct Answer: C

Q232.The Simon Commission arrived in India on 3rd February____________?

Easy
A 1927
B 1928
C 1930
D 1931
Fill in the Blanks PPSC 2020

Correct Answer: B

Q233.Fill in the blank: with a suitable Article: Please close ___________Window. It's cold in here.

Easy
A A
B An
C The
D Article not required
Fill in the Blanks PPSC 2020

Correct Answer: C

Q234.The Simon Commission arrived in India on 3rd Febraury____________?

Easy
A 1927
B 1928
C 1930
D 1931
Fill in the Blanks PPSC 2020

Correct Answer: B

Q235.Choose the correct sentence that best represents the reported speech: They said, "We take exercise every day."

Easy
A They said that we take exercise every day.
B They said that they take exercise every day.
C They had said that they take exercise every day.
D They said that they took exercise every day.
Sentence Correction PPSC 2020

Correct Answer: D

Q236.Please fill in the blank. "He gave his wife a large_______ of flowers on her birthday."

Easy
A Bundle
B Pack
C Bouquet
D Group
Fill in the Blanks PPSC 2020

Correct Answer: C

Q237.Fill in the blank: "_____to London on the train yesterday."

Easy
A Did Mary went
B Did Mary go
C Mary go
D Mary goes
Fill in the Blanks PPSC 2020

Correct Answer: B

Q238.You would have seen my garden at its best if you______here last week"

Easy
A Be
B Were
C Had been
D Should be
Fill in the Blanks PPSC 2020

Correct Answer: C

Q239.Complete the number or series: 6, 3, 12, 6, 24,______.

Easy
A 12
B 18
C 30
D 40
Fill in the Blanks PPSC 2020

Correct Answer: A

Q240.World Food Day is observed on______every year.

Easy
A 15 October
B 16 October
C 17 October
D 14 October
Fill in the Blanks PPSC 2020

Correct Answer: B