Showing 221–240 of 367

Q221.The most abundant element in human body is ____?

Easy
A Hydrogen
B Blood
C Oxygen
D Protein
Human Body PPSC

Correct Answer: C

The most abundant element in human body is Oxygen. This follows from the structure and normal physiological function of the relevant organ, tissue, or body system.

Q222.The muscles, tissues and blood all are made up of____?

Easy
A Carbohydrate
B Proteins
C Vitamins
D Fats
Human Body PPSC

Correct Answer: B

The muscles, tissues and blood all are made up of Proteins. This follows from the structure and normal physiological function of the relevant organ, tissue, or body system.

Q223.The normal range of the number of white blood cells in a microliter of blood is between ____ ?

Easy
A 2,500 and 09,300
B 4,500 and 10,000
C 4,900 and 12,000
D None of these
Human Body PPSC

Correct Answer: B

The normal range of the number of white blood cells in a microliter of blood is between 4,500 and 10,000. This follows from the structure and normal physiological function of the relevant organ, tissue, or body system.

Q224.The number of facial bones in a human body ____?

Easy
A 15
B 14
C 22
D 26
Human Body PPSC

Correct Answer: B

The number of facial bones in a human body 14. This follows from the structure and normal physiological function of the relevant organ, tissue, or body system.

Q225.The only living cells in the body without blood supply is____?

Easy
A Pupil
B Nail
C Cornea
D Hair
Human Body PPSC

Correct Answer: C

The only living cells in the body without blood supply is Cornea. This follows from the structure and normal physiological function of the relevant organ, tissue, or body system.

Q226.The pancreas secrets____?

Easy
A Insulin
B Vitamin A
C Bile juice
D none of these
Human Body PPSC

Correct Answer: A

The pancreas secrets Insulin. This description follows from the defining characteristics and established facts associated with the subject.

Q227.The percentage of blood cells in the Blood of human body is ____?

Easy
A 40%
B 45%
C 50%
D 60%
Human Body PPSC

Correct Answer: B

The percentage of blood cells in the Blood of human body is 45%. This follows from the structure and normal physiological function of the relevant organ, tissue, or body system.

Q228.The percentage of plasma in human Blood is ____?

Easy
A 50%
B 55%
C 60%
D 80%
Human Body PPSC

Correct Answer: B

The percentage of plasma in human Blood is 55%. This follows from the structure and normal physiological function of the relevant organ, tissue, or body system.

Q229.The protein Improtin-11, that was recently identified by scientists, is linked with causing which type of cancer?

Easy
A Blood Cancer
B Colorectal Cancer
C Lung Cancer
D Prostate Cancer
Human Body PPSC

Correct Answer: B

The protein Improtin-11, that was recently identified by scientists, is linked with causing which type of cancer: Colorectal Cancer. This description follows from the defining characteristics and established facts associated with the subject.

Q230.The red blood cells originate in the ____?

Easy
A Brain
B Muscles
C Ligaments
D Bone Marrow
Human Body PPSC

Correct Answer: D

The red blood cells originate in the Bone Marrow. This follows from the structure and normal physiological function of the relevant organ, tissue, or body system.

Q231.The Shortest (smallest) bone in human body is____?

Easy
A Stapes
B Tibia
C Femur
D Humerus
Human Body PPSC

Correct Answer: A

The Shortest (smallest) bone in human body is Stapes. This follows from the structure and normal physiological function of the relevant organ, tissue, or body system.

Q232.The Virus of AIDS affects the growth of____?

Easy
A Hemoglobin
B RBCs in blood
C T cells in blood
D Grey Cells in blood
Human Body PPSC

Correct Answer: C

The Virus of AIDS affects the growth of T cells in blood. This description follows from the defining characteristics and established facts associated with the subject.

Q233.The vitamin Folate works together with ____ to produce new red blood cells?

Easy
A Vitamin D
B Vitamin A
C Vitamin B- 12
D None of the above
Human Body PPSC

Correct Answer: C

The vitamin Folate works together with Vitamin B- 12 to produce new red blood cells. Vitamins support specific metabolic and physiological functions, and their properties determine their sources, solubility, and deficiency effects.

Q234.The vitamin which is generally excreted by humans in urine is____?

Easy
A Vitamin A
B Vitamin B
C Vitamin B12
D Vitamin C
Human Body PPSC

Correct Answer: D

The vitamin which is generally excreted by humans in urine is Vitamin C. Vitamins support specific metabolic and physiological functions, and their properties determine their sources, solubility, and deficiency effects.

Q235.The volume of Blood in a Human body to be approximately ____ of body weight?

Easy
A 6%
B 7%
C 8%
D 9%
Human Body PPSC

Correct Answer: B

The volume of Blood in a Human body to be approximately 7% of body weight. This follows from the structure and normal physiological function of the relevant organ, tissue, or body system.

Q236.There are almost ____of nephrons in the each kidney in human body?

Easy
A 5 million
B 3 million
C 1 million
D 10 million
Human Body PPSC

Correct Answer: C

There are almost 1 million of nephrons in the each kidney in human body. This follows from the structure and normal physiological function of the relevant organ, tissue, or body system.

Q237.There are____ kinds of Joints in human body?

Easy
A 4
B 5
C 6
D 7
Human Body PPSC

Correct Answer: A

There are 4 kinds of Joints in human body. This follows from the structure and normal physiological function of the relevant organ, tissue, or body system.

Q238.Tibia is a bone found in the ____?

Easy
A Skull
B Arm
C Leg
D Face
Human Body PPSC

Correct Answer: C

Tibia is a bone found in the Leg. This follows from the structure and normal physiological function of the relevant organ, tissue, or body system.

Q239.Tocopherol is the chemical name of which vitamin?

Easy
A vitamin C
B vitamin D
C vitamin A
D vitamin E
Human Body PPSC

Correct Answer: D

Tocopherol is the chemical name of which vitamin: vitamin E. Vitamins support specific metabolic and physiological functions, and their properties determine their sources, solubility, and deficiency effects.

Q240.Total volume of blood in a normal adult human being is

Easy
A 5-6 liters
B 3-4 liters
C 8-10 liters
D 10-12 liters
Human Body PPSC

Correct Answer: A

Total volume of blood in a normal adult human being is 5-6 liters. This follows from the structure and normal physiological function of the relevant organ, tissue, or body system.