FILTER BY SUBTOPIC

Showing 221–240 of 3711

Q221.They had worked hard, so they passed the exam. The type of sentence is?

Easy
A Complex
B Simple
C Compound
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: C

Q222.The following question, consist of two words each that have a certain relationship to each other, followed by four lettered pairs of words. Select the lettered pair that has the same relationship as the original pair of words Stickler: Insist ?

Easy
A Trickster: Risk
B Laggard: Outlast
C Braggart: Boast
D Haggler: Concede
Other PPSC 2023

Correct Answer: C

Q223.Glutton for punishment means ?

Easy
A Conform
B Masochist
C Sadist
D Normal
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q224.The average age of A, B, C, D and E is 40 years. The average age of A and B is 35 years and the average of C and D is 42 years. age of E is?

Easy
A 45 years
B 48 years
C 46 years
D 42 years
Other PPSC 2023

Correct Answer: C

Q225.What side of Earth receives the most rain during ?

Easy
A east
B North
C West
D South
Other PPSC 2023

Correct Answer: A

Q226.In which year Ojhri camp tragedy occurred?

Easy
A 10th April, 1988
B 10th May, 1988
C 10th June, 1988
D 10th August, 1988
Other PPSC 2023

Correct Answer: A

Q227.How many Round Table Conferences were held in 1930s?

Easy
A Four
B One
C Two
D Three
Other PPSC 2023

Correct Answer: D

Q228.Kot Diji fort built by which dynasty?

Easy
A Soomras
B Tarkhans
C Talpur
D Sammas
Other PPSC 2023

Correct Answer: C

Q229.Arya Samaj was founded in?

Easy
A 1885
B 1870
C 1875
D 1880
Other PPSC 2023

Correct Answer: C

Q230.G-15 is a group of?

Easy
A Developed countries
B Non-aligned countries
C Developing countries
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: C

Q231.The Himalayas, Alps, Andes and Rockies are examples of which kind of mountains:

Easy
A Fold mountains
B Volcanic mountains
C Block mountains
D Glaxier mountains
Other PPSC 2023

Correct Answer: A

Q232.Alpine glacier is also known as:

Easy
A Piedmont glacier
B Vallay glacier
C Trango glacier
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q233.Which among the following planets has snow-capped mountains?

Easy
A Mars
B Pluto
C Saturn
D Jupiter
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q234.Which among following is not associated with spelling dialogue box?

Easy
A Edit
B Ignore
C Ignore All
D Change
Other PPSC 2023

Correct Answer: A

Q235.What is a light pen?

Easy
A Mechanical Input Device
B Optical Input Device
C Electronic Input Device
D Optical Output Device
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q236._________ was the first to develop the binomial theorem.

Easy
A Muhammad ibn Musa al-Khwarizmi
B Omar Khayyam
C Al-Beruni
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q237.Which compound is the most soluble in water?

Easy
A Salt
B Sugar
C Camphor
D Suphur
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q238.Most metals at room temperature is in the form of:

Easy
A Solid
B Liquid
C Gas
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: A

Q239.The total capacity of lungs is about:

Easy
A 2 liters
B 4 liters
C 6 liters
D 8 liters
Other PPSC 2023

Correct Answer: C

Q240.The another word for pros and cons is:

Easy
A For and Against
B Bitter conflict
C Diverging Views
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: A