FILTER BY SUBTOPIC

Showing 221–240 of 748

Q221.400 million oldest mountains are?

Medium
A The Appalachians
B The Andes
C The Rockies
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q222.Australia remained under the control of Germany from ?

Medium
A 1934-1945
B 1938-1945
C 1940-1945
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q223.( 1+ 1/3) ( 1 + 1/4) ( 1+1/5) ( 1+ 1/6 ) --------( 1 + 1/49) ( 1 + 1/50 ) = ?

Medium
A A. 15
B 16
C 17
D 18
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q224.Convert 90 km /hr into cm/min:

Medium
A 110000 cm / min
B 120000 cm / min
C 130000 cm/ min
D 150000cm/min
Other PPSC 2025

Correct Answer: D

Q225.As per 2024, poverty rate of Pakistan is ?

Medium
A 40 %
B 30 %
C 20 %
D 10 %
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q226.13.133+16.007-9.1320=?

Medium
A 30
B 10
C 20
D 5
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q227.20% more in 80,0000 is ?

Medium
A 95000
B 96000
C 97000
D 98000
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q228.(x +1/x) (x-1/x) (x2-1/x2)= ?

Medium
A x4 -1/x4
B x2+1/x2
C x3-1/x3
D 2x-1/3x
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q229.x/3 , 4/x, 13/x if the required value lies between 30 and 40, find the lowest possible value :

Medium
A 300
B 350
C 378
D 385
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q230.An Army formation of 900 men has a food stock for 30 days on some days 150 army men leave the formation , find how many days some food is sufficient for the remaining ?

Medium
A 30
B 36
C 38
D 39
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q231.1 hour : 30 Min :: 45 second =

Medium
A 81: 40 : 1
B 80 : 41 :2
C 80: 40 : 1
D 83: 40 : 1
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q232.80 % of 700 is ?

Medium
A 500
B 520
C 560
D 570
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q233.( 1/1+x) ( 1+1/x+2) (1+ 1/x + 3) =

Medium
A (x+4) /x
B ( x+5) / 6
C ( x + 6) /7
D (x+7)/8
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q234.Product of the ages of Zahra and Ayesha is 195. Zahra is younger than Ayesha and age is 13, Find the age of Ayesha?

Medium
A 13
B 14
C 15
D 16
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q235.Frequency is inversely proportional to the wavelength of an object. If the frequency of a 3000m is 100khz then what is frequency of a 500m.

Medium
A 600khz
B 500khz
C 400khz
D 300khz
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q236.4^2n+3=8^n+5 = ?

Medium
A 7
B 8
C 9
D 10
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q237.40 men completed 1/3 of work in 40 days. To complete this remaining work in 50 days. How many more men are required ?

Medium
A 25
B 24
C 23
D 22
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q238.How much nautical miles a Pakistani included in exclusive economic zone?

Medium
A 100m
B 200m
C 300m
D 400m
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q239.Length of Pakistan and Iran border is?

Medium
A 800km
B 900km
C 1000km
D 500km
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q240.Tenure of Zulfiqar ALi Bhuttto as a president?

Medium
A 1971-1973
B 1972-1975
C 1970-1972
D 1973-1975
Other PPSC 2025

Correct Answer: A