Showing 221–240 of 320

Q221.First Asian games was held in:

Easy
A China
B India
C Pakistan
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2025

Correct Answer: B

Q222.Which is the main dispute between Pakistan and India:

Easy
A Water Issue
B Kashmir Issue
C Kargil War
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2025

Correct Answer: B

Q223.Pakistan Operation name in Kashmir during 1965:

Easy
A Gibralter
B Searchlight
C Adam istehkam
D None of these
Kashmir Issue PMS 2025

Correct Answer: A

Q224.In which year Pakistan supported china on the Tiananmen square issue?

Easy
A 1988
B 1989
C 1990
D None of these
Kashmir Issue PMS 2025

Correct Answer: B

Q225.Which country is biggest Arms Provider of Pakistan:

Easy
A USA
B China
C Russia
D Afghanistan
Kashmir Issue PPSC 2025

Correct Answer: B

Q226.Most fertile region of Pakistan:

Easy
A Kashmir Region
B Indus Basin
C Sindh Delta
D All of these
Kashmir Issue PPSC 2025

Correct Answer: B

Q227.Pakistan and China decided which city as an industrial hub for joint venture?

Easy
A Faisalabad / Gwadar
B Karachi
C Sialkot
D Islamabad
Kashmir Issue PPSC 2025

Correct Answer: A

Q228.Pakistan purchased Gwadar from which country?

Easy
A Oman
B China
C India
D Iran
Kashmir Issue PPSC 2022

Correct Answer: A

Oman is the correct factual response to “Pakistan purchased Gwadar from which country”.

Q229.What is the main dispute between Pakistan and India

Easy
A Border
B Water
C Kashmir
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2022

Correct Answer: C

The main dispute between Pakistan and India is Kashmir.

Q230.First census in India was made in the period of?

Easy
A Lord Canning
B Lord Curzon
C Lord Irwin
D Lord Mayo
Kashmir Issue PPSC 2022

Correct Answer: D

Lord Mayo is the correct factual response to “First census in India was made in the period of”.

Q231.Who was the last Viceroy of India?

Easy
A Lord William
B Lord Mount Batten
C Lord Harding
D Charles Metcalfe
Kashmir Issue PPSC 2022

Correct Answer: B

Lord Mount Batten is the correct factual response to “Who was the last Viceroy of India”.

Q232.19th SAARC conference was held in .

Easy
A Nepal
B India
C Pakistan
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2022

Correct Answer: C

Pakistan is the correct factual response to “19th SAARC conference was held in.”.

Q233.Durand Line marks border between

Easy
A Pakistan-China
B Pakistan-Iran
C Pakistan-Afghanistan
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2022

Correct Answer: C

Pakistan-Afghanistan is the correct factual response to “Durand Line marks border between”.

Q234.Who was the last Viceroy of India

Easy
A Lord Hardings
B Lord Mountbatten
C Lord William
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2022

Correct Answer: A

Lord Hardings is the correct factual response to “Who was the last Viceroy of India”.

Q235.The Shimla Agreement between Pakistan and India was signed on

Easy
A 1972
B 1970
C 1973
D 1974
Kashmir Issue PPSC 2022

Correct Answer: B

1970 is the correct factual response to “The Shimla Agreement between Pakistan and India was signed on”.

Q236.When Ayub Khan visited China

Easy
A 1965
B 1961
C 1968
D 1969
Kashmir Issue PPSC 2022

Correct Answer: D

1969 is the correct factual response to “When Ayub Khan visited China”.

Q237.Batman Dam is in which country

Easy
A Turkey
B Pakistan
C China
D New Zealand
Kashmir Issue PPSC 2022

Correct Answer: B

Pakistan is the correct factual response to “Batman Dam is in which country”.

Q238.Out of 565 princely states in India how many states acceded to Pakistan?

Easy
A 11
B 13
C 15
D 17
Kashmir Issue PPSC 2022

Correct Answer: B

13 is the correct factual response to “Out of 565 princely states in India how many states acceded to Pakistan”.

Q239.Which country's deforestation rate is the highest in Asia?

Easy
A Pakistan
B China
C India
D Afghanistan
Kashmir Issue PPSC 2022

Correct Answer: A

Pakistan is the correct factual response to “Which country's deforestation rate is the highest in Asia”.

Q240.First female ambassador of Pakistan to Iran?

Easy
A Riffat Masood
B Maliha Lodni
C Begum Shahnawaz
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2022

Correct Answer: A

Riffat Masood is the correct factual response to “First female ambassador of Pakistan to Iran”.