Showing 221–240 of 314

Q221.Quaid e Azam papers is located in:

Easy
A National Archives Islamabad
B National Library Lahore
C National Stadium Lahore
D None of these
Quaid-e-Azam Muhammad Ali Jinnah PPSC 2025

Correct Answer: A

Q222.How many times Quaid e Azam visited india after independence:

Easy
A 1
B 2
C 3
D None of these
Quaid-e-Azam Muhammad Ali Jinnah PPSC 2025

Correct Answer: D

Q223.Pakistan name was given by:

Easy
A Ch Rehmat Ali
B Quaid e Azam
C M. Ali Johar
D None of These
Quaid-e-Azam Muhammad Ali Jinnah PPSC 2025

Correct Answer: A

Q224.Who led the Shimla deputation in 1906:

Easy
A Sir Agha Khan.
B Quaid e Azam
C Liaqat Ali Khan
D None of These
Quaid-e-Azam Muhammad Ali Jinnah PPSC 2025

Correct Answer: A

Q225.1st prime minister of Pakistan:

Easy
A Liaqat Ali Khan
B Quaid e Azam
C Sir Syed Ahmed
D None of these
Quaid-e-Azam Muhammad Ali Jinnah PPSC 2025

Correct Answer: A

Q226.When did Quaid e Azam become president of Constitutional Assembly?

Easy
A 11-Aug-1947
B 14-Aug-1947
C 13-Aug-1947
D None of these
Quaid-e-Azam Muhammad Ali Jinnah PPSC 2025

Correct Answer: A

Q227.M.A.O. College in Ali garh founded by?

Easy
A M. Ali Jinnah
B Sir Syed Ahmed Khan
C M. Ali Johar
D None of these
Quaid-e-Azam Muhammad Ali Jinnah PPSC 2025

Correct Answer: B

Q228.First Foreign Minister of Pakistan?

Easy
A Ayub Khan
B Zafarullah Khan
C Liaqat Ali khan
D None of These
Liaquat Ali Khan PPSC 2025

Correct Answer: B

Q229.Which leader killed on 27 Dec 2007 Rawalpindi?

Easy
A Liaqat Ali Khan
B Benazir Bhutto
C Zulfiqar Bhutto
D None of these
Liaquat Ali Khan PPSC 2025

Correct Answer: B

Q230.Which general refused orders of Quaid on Kashmir:

Easy
A General Douglas Gracey
B General Tikka Khan
C General Frankie
D None of These
Quaid-e-Azam Muhammad Ali Jinnah PPSC 2025

Correct Answer: A

Q231.How many Amendment made by Quaid e Azam in Nehru Report:

Easy
A 2
B 5
C 3
D None of these
Quaid-e-Azam Muhammad Ali Jinnah PPSC 2025

Correct Answer: C

Q232.Boo "Songs of blood and Sword" written by:

Easy
A Fatima Bhutto
B Zulfiqar bhutto
C Liaqat Khan
D None of these
Liaquat Ali Khan PPSC 2025

Correct Answer: A

Q233.Book: Women of Pakistan: two step forward, One step back:

Easy
A Khawar Mumtaz
B Fatima Jinnah
C Fatima Bhutto
D None of these
Quaid-e-Azam Muhammad Ali Jinnah PPSC 2025

Correct Answer: A

Q234.Quaid e Azam joined Muslim league in: ?

Easy
A 1911
B 1913
C 1916
D None of these
Quaid-e-Azam Muhammad Ali Jinnah PPSC 2025

Correct Answer: B

Q235.First president of Pakistan:

Easy
A Sikander Mirza
B Quaid e Azam
C Liaqat Ali Khan
D None of these
Quaid-e-Azam Muhammad Ali Jinnah PPSC 2025

Correct Answer: A

Q236.Unionist party was founded by:

Easy
A M. Ali Jinnah
B Fazli Hussain
C Liaqat Ali
D None of these
Quaid-e-Azam Muhammad Ali Jinnah PPSC 2025

Correct Answer: B

Q237.1924 who said that AIML was a religious organization:

Easy
A Allama Iqbal
B Quaid e Azam
C Liaqat Ali Khan
D Hussain Shaheed saharwardi
Quaid-e-Azam Muhammad Ali Jinnah PPSC 2025

Correct Answer: A

Q238.First president of Pakistan?

Easy
A Sikandar Mirza
B Quaid e AZAM
C Liaqat Ali Khan
D None of these
Quaid-e-Azam Muhammad Ali Jinnah PPSC 2025

Correct Answer: A

Q239.Pact for refugees between India and Pakistan after partition is called?

Easy
A Nehru Pact
B Dehli Pact
C Quaid pact
D None of these
Quaid-e-Azam Muhammad Ali Jinnah PPSC 2025

Correct Answer: B

Q240.Who Presented Delhi Proposal?

Easy
A M. Ali Johar
B Nehru
C Gandhi
D Quaid e Azam
Quaid-e-Azam Muhammad Ali Jinnah PPSC 2025

Correct Answer: D