FILTER BY SUBTOPIC

Showing 2461–2480 of 3711

Q2461.Which among the following is an informal method of social control ?

Easy
A Coercion
B Customs
C Education
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Customs is the correct factual response to “Which among the following is an informal method of social control”.

Q2462.One person move from one country to another referred as

Easy
A to improve their living standard
B Common culture
C to fulfill basic needs
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

To improve their living standard is the correct factual response to “One person move from one country to another referred as”.

Q2463.Pastoral society means

Easy
A Nomadic group of people who travel with a herd of domesticated animals , which they rely on for food
B a society driven by the use of technology and machinery to enable mass production
C an organization devoted to the study and culture of cultivated plants
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Pastoral society means Nomadic group of people who travel with a herd of domesticated animals, which they rely on for food.

Q2464.When people on large scale involve in agriculture by using animal plough it will be a

Easy
A Agriculture society
B Horticulture Society
C Industrial society
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Agriculture society is the correct factual response to “When people on large scale involve in agriculture by using animal plough it will be a”.

Q2465.Some friend meet for a tea at some place it is referred as

Easy
A Customs
B Folkways
C Culture
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Folkways is the correct factual response to “Some friend meet for a tea at some place it is referred as”.

Q2466.In MS Access , which data type is appropriate to storage large text and numbers ?

Easy
A Text
B Memo
C OLE
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Memo is the correct factual response to “In MS Access, which data type is appropriate to storage large text and numbers”.

Q2467.What is `Subway` ?

Easy
A A road path raised above ground level
B Short passage to any place
C Underground passage
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

`Subway` is Underground passage.

Q2468.I __________ my homework when my mother came home .

Easy
A Had already done
B have already done
C already did
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

I Had already done my homework when my mother came home..

Q2469.Tea : Leave : Coffee :

Easy
A Plants
B Seeds
C Stimulant
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Seeds is the correct factual response to “Tea : Leave : Coffee :”.

Q2470.Which singer left music considering it haram :

Easy
A Ali Azmat
B Junaid Jamshaid
C Salman Ahmed
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Junaid Jamshaid is the correct factual response to “Which singer left music considering it haram :”.

Q2471.Darul-ul-Aman is designated for

Easy
A Old age
B Disable
C Women
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Women is the correct factual response to “Darul-ul-Aman is designated for”.

Q2472.In British era which princely state was big according to population size .

Easy
A Kashmir
B Hyderabad
C Rajasthan
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Hyderabad is the correct factual response to “In British era which princely state was big according to population size.”.

Q2473.Bondi Beach is in :

Easy
A Norway
B Australia
C Spain
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Australia is the correct factual response to “Bondi Beach is in :”.

Q2474.The action button in power point in is :

Easy
A End
B Home
C Tab
D All of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

All of these is the correct factual response to “The action button in power point in is :”.

Q2475.Why noble gases are less reactive :

Easy
A less electronic configuration
B Due to do their complete octet
C due to low valency
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Due to do their complete octet is the correct factual response to “Why noble gases are less reactive :”.

Q2476.I said to him ,"Why are you working so hard?"

Easy
A I asked him why he was working so hard.
B I asked him why was he working so hard.
C I asked him why had he been working so hard.
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

I asked him why he was working so hard. is the correct factual response to “I said to him,"Why are you working so hard?"”.

Q2477.Inclination means

Easy
A Aversion
B Attitude
C Aptitude
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Inclination means Aptitude.

Q2478.To end in smoke _______

Easy
A To make completely understand
B To overcome someone
C To ruin oneself
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

To end in smoke To ruin oneself.

Q2479.Keep a straight face

Easy
A remain silent
B remain serious
C remain mute
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Remain serious is the correct factual response to “Keep a straight face”.

Q2480." Hornet's nest " mean:___

Easy
A A violent situation
B A bee's house
C A good situation
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

" Hornet's nest " mean:A violent situation.