FILTER BY SUBTOPIC

Showing 2481–2500 of 3711

Q2481.What is the Organized cluster of the house which is small in number called?

Easy
A City
B Dwelling
C Hamlet
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

The Organized cluster of the house which is small in number called is Hamlet.

Q2482.Which country started One belt one road:

Easy
A China
B India
C Tajikistan
D None of thesej
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

China is the correct factual response to “Which country started One belt one road:”.

Q2483.When North Korea conducted its second nuclear test:

Easy
A 2006
B 2007
C 2009
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

2009 is the correct factual response to “When North Korea conducted its second nuclear test:”.

Q2484.Why US entered in World War II:

Easy
A due to Germany attack Poland
B due to pearl harbor attack by Japan
C due to Russia
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Due to pearl harbor attack by Japan is the correct factual response to “Why US entered in World War II:”.

Q2485.Global warming is a threat to all of us is a warning by:

Easy
A United Nation
B Antonio Guterres
C Both A & B
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Both A & B is the correct factual response to “Global warming is a threat to all of us is a warning by:”.

Q2486.Which country is called the "Land of Prophets "?

Easy
A Palestine
B Saudia Arabia
C Iraq
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Palestine is the correct factual response to “Which country is called the "Land of Prophets "”.

Q2487.Which tax is used for non Muslims:

Easy
A Jiziya/Kharaj
B Zarayb
C ASHR
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Jiziya/Kharaj is used to non Muslims:.

Q2488.Who are the angels of magic:

Easy
A Jibrael & Mikael
B Haroot & Maroot
C Israfeel & Jibrael
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Haroot & Maroot is the correct factual response to “Who are the angels of magic:”.

Q2489.The Central National Muhammad Association was founded in 1877 by:

Easy
A Sir Syed Ahmad Khan
B Syed Amir Ali
C Ch. Rehmat Ali
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Syed Amir Ali is the correct factual response to “The Central National Muhammad Association was founded in 1877 by:”.

Q2490.Who was the successor of Qutb Ud Din aibak:

Easy
A Aram Shah
B Iltutmish
C Razia Sultana
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Aram Shah is the correct factual response to “Who was the successor of Qutb Ud Din aibak:”.

Q2491.Broad cast and graham phone are examples of

Easy
A Audio aids
B Video aids
C Both A and B
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Audio aids is the correct factual response to “Broad cast and graham phone are examples of”.

Q2492.Where was the lowest temperature on Earth recorded?

Easy
A -88.2°C
B -89.2°C
C -90.2°C
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

-89.2°C is the correct factual response to “Where was the lowest temperature on Earth recorded”.

Q2493.Yellow river is also called :

Easy
A Red River
B The Huang He
C Green River
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

The Huang He is the correct factual response to “Yellow river is also called :”.

Q2494.Babylon is the old name of :

Easy
A Iraq
B Turkey
C Tunisia
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Iraq is the correct factual response to “Babylon is the old name of :”.

Q2495.Who was the founder of Apple :

Easy
A Steve Jobs
B Bill Gates
C Warren Buffet
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Steve Jobs is the correct factual response to “Who was the founder of Apple :”.

Q2496.Who was the co-founder of Apple

Easy
A Bill Gates
B Allen
C Alan Turing
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “Who was the co-founder of Apple”.

Q2497.Narrow piece of land connecting larger land areaas and separating seas:

Easy
A Estuary
B Strait
C Ishtmus
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Ishtmus is the correct factual response to “Narrow piece of land connecting larger land areaas and separating seas:”.

Q2498.The demographic transition model started in:

Easy
A 1928
B 1929
C 1933
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

1929 is the correct factual response to “The demographic transition model started in:”.

Q2499.The Scientific cultivation of vegetables, fruits and lawn grass is called

Easy
A Apiculture
B Sericulture
C Horticulture
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

The Scientific cultivation of vegetables, fruits and lawn grass is called Horticulture.

Q2500.Which part of the Camera is analoguo to the retina in the human eye?

Easy
A Lens
B Film
C Aperture
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Film is the correct factual response to “Which part of the Camera is analoguo to the retina in the human eye”.