FILTER BY SUBTOPIC

Showing 2501–2520 of 3711

Q2501.Mural means ___

Easy
A Ancient writings
B Imagination
C Piece of art work
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Mural means Piece of art work.

Q2502.Turkish tribe created the Ottoman Empire in:

Easy
A Central -Asia
B Asia-Minor
C Anatolia
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Anatolia is the correct factual response to “Turkish tribe created the Ottoman Empire in:”.

Q2503.Which river is not flowing from Jammu &Kashmir

Easy
A Indus
B Beas
C Ravi
D None of these
Other PMS 2022

Correct Answer: B

Beas is the correct factual response to “Which river is not flowing from Jammu &Kashmir”.

Q2504.The second most important layer of earth atmosphere is

Easy
A Mesosphere
B Troposphere
C Stratosphere
D None of these
Other PMS 2022

Correct Answer: C

The second most important layer of earth atmosphere is Stratosphere.

Q2505.Which dam is situated on Haro river

Easy
A Khanpur
B Mangla
C Tanda
D None of these
Other PMS 2022

Correct Answer: A

Khanpur is the correct factual response to “Which dam is situated on Haro river”.

Q2506.Godwin Austen is situated in which range

Easy
A Hindukush
B Himalayas
C Karakoram
D None of these
Other PMS 2022

Correct Answer: C

Karakoram is the correct factual response to “Godwin Austen is situated in which range”.

Q2507.What is the energy formed due to waterfall

Easy
A Potential Energy
B Kinetic Energy
C Motion Energy
D Both A and B
Other PMS 2022

Correct Answer: D

The energy formed due to waterfall is Both A and B.

Q2508.Select the pair which has the same relationship. PROMISE: FULFILL

Easy
A Contemporary:Historic
B Law :Enforce
C Pledge: Deny
D None of these
Other PMS 2022

Correct Answer: B

Law :Enforce is the correct factual response to “Select the pair which has the same relationship. PROMISE: FULFILL”.

Q2509.Madness: Brain :: Paralysis

Easy
A Arms
B Body
C Nerves
D None of these
Other PMS 2022

Correct Answer: C

Nerves is the correct factual response to “Madness: Brain :: Paralysis”.

Q2510.Correct the following phrase. To fly at the face of

Easy
A foo fly at the face of
B to fly of the face of
C to fly in the face of
D None of these
Other PMS 2022

Correct Answer: C

To fly in the face of is the correct factual response to “Correct the following phrase. To fly at the face of”.

Q2511.(well) I don't think I will be home before 6 pm. In this sentence well is

Easy
A Adverb
B Adjective
C Interjection
D None of these
Other PMS 2022

Correct Answer: C

(well) I don't think I will be home before 6 pm. In this sentence well is Interjection.

Q2512.The hand has five fingers. In five is this sentence

Easy
A Noun
B Adverb
C Adjective
D None of these
Other PMS 2022

Correct Answer: C

Adjective is the correct factual response to “The hand has five fingers. In five is this sentence”.

Q2513.She is absolutely incredible which mark is used in this sentence

Easy
A .
B !
C :
D None of these
Other PMS 2022

Correct Answer: B

! is the correct factual response to “She is absolutely incredible which mark is used in this sentence”.

Q2514.What brought ....................this quarrel.

Easy
A about
B in
C round
D None of these
Other PMS 2022

Correct Answer: A

About is the correct factual response to “What brought....................this quarrel.”.

Q2515.The number of elements on power set {1,2,3} is

Easy
A 5
B 6
C 7
D 8
Other PMS 2022

Correct Answer: D

The number of elements on power set {1,2,3} is 8.

Q2516.Who is the first Sikh senator belongs to KPK

Easy
A Lal Chand
B Gurdeep Singh
C Shunila Ruth
D None of these
Other PMS 2022

Correct Answer: B

Gurdeep Singh is the correct factual response to “Who is the first Sikh senator belongs to KPK”.

Q2517.Which team won PSL 2019 in Karachi

Easy
A Karachi Kings
B Multan Sultans
C Quetta Gladiators
D None of these
Other PMS 2022

Correct Answer: C

Quetta Gladiators is the correct factual response to “Which team won PSL 2019 in Karachi”.

Q2518.Who is current Chief Justice of Lahore High court

Easy
A Muhammad Qasim
B Qaisar Rasheed
C Muhammad Ameer Bhatti
D None of these
Other PMS 2022

Correct Answer: C

Muhammad Ameer Bhatti is the correct factual response to “Who is current Chief Justice of Lahore High court”.

Q2519.Global warming possess threat to world is statement by

Easy
A United Nation
B Antonio Guterres
C Both A & B
D None of these
Other PMS 2022

Correct Answer: C

Both A & B is the correct factual response to “Global warming possess threat to world is statement by”.

Q2520.Which country is most visited by tourists in the modern world

Easy
A US
B Italy
C France
D None of these
Other PMS 2022

Correct Answer: C

France is the correct factual response to “Which country is most visited by tourists in the modern world”.